RSS Feed

Összeomlott a Pfizer-oldal

hvg.hu - 2021. 04. 30. 12:10:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Összeomlott a Pfizer-oldal

Jelenleg nem elérhető az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapja. Ez az az oldal, ahol időpontot lehet foglalni a koronavírus-fertőzés elleni vakcina beadására. A rendszer azután omlott össze, hogy kiderült: már nemcsak Sinopharm- és AstraZeneca-, hanem Pfizer-vakcinért is lehet jelentkezni.

Az oldalra látogatókat röviddel hét óra óta ez az üzenet fogadja:

Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!”

Bár a járványhelyzetről tájékoztató kormányzati honlapon nem jelezték, hogy pénteken lehetőség lesz Pfizer-vakcináért időpontot foglalni, a kormányközeli Origo éjjel megszellőztette a lehetőséget, később pedig más lapok olvasói jelezték, hogy kora reggel sikerrel jelentkeztek valamelyik kórházi oltópontra. Az Origo azt írta, hogy 100 ezer adag oltóanyagot terveznek a pénteki napon, előreláthatólag reggel 10 órától beadni.

A Pfizerrel való oltásra Orbán Viktor miniszterelnök is kitért szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Bejelentette, hogy a 16-18 éves korosztályt az érettségi után oltják be, kizárólag ezzel a vakcinával. Azt is közölte, hogy ma (pénteken) bárkit be tudnak oltani ezzel az oltóanyaggal, holnaptól azonban már félreteszik a diákoknak. „Aki Pfizert akar kapni, ma még kaphat, aztán hetek múlva jut ilyen oltóanyag” – mondta.


Fotó: -a-
Lap tetejére