RSS Feed

Ingyen mozizás a Lengyel Filmtavaszon

M. A. - 2021. 05. 01. 8:46:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ingyen mozizás a Lengyel Filmtavaszon

Soha ne add fel a reményt, minden helyzetből van kiút! - ez a 27. Lengyel Filmtavasz mottója, amely idén online formában kerül megrendezésre május 6-10. között.

Az idei programban az új filmek mellett olyan alkotásokkal is találkozhatunk, amelyek korábban ugyan már szerepeltek a budapesti Lengyel Intézet által szervezett filmfesztiválon, azonban univerzális mondanivalójuk és magas művészi kvalitásuk miatt rászolgálnak arra, hogy újra, nagyobb nézőközönség számára is bemutassuk őket.

 

Magyarországon először lesz látható Jan Holoubek 25 év ártatlanság (25 lat niewinno¶ci) és Piotr Domalewski El innen (Jak najdalej st±d) című alkotása. Łukasz Palkowski A legjobb (Najlepszy) és Janusz Kondratiuk Kutya-macska barátság (Jak pies z kotem) filmjei már népes magyar rajongótáborral rendelkeznek, töretlen népszerűségnek örvendenek. Stefan Wyszyński bíboros születésének 120. és halálának 40. évfordulója alkalmából Teresa Kotlarczyk A prímás. 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből (Prymas. Trzy lata z tysi±ca) című megrendítő alkotásával emlékezünk az „évezred prímására”. 

 

Május 6-10. között szeretettel várják a közönséget egy találkozásra a lengyel filmművészet öt olyan lebilincselő alkotásával, amelyek tudatosítják bennünk, nézőkben, hogy még a legdrámaibb helyzetekben sem szabad elveszítenünk a hitünket és a reményt, mert mindig van kiút! 

 

A Lengyel Intézet az első 500 néző számára ingyenes mozizást biztosít! Az ingyenes jegy jegyfoglaláson keresztül igényelhető. Jegyfoglalásra az alábbi linken keresztül van lehetőség. 

 Fotó: -a-
Lap tetejére