RSS Feed

Madártollakkal ékesített gyilkosságok

Csontos Tibor - 2021. 04. 30. 17:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Madártollakkal ékesített gyilkosságok

A madártollas gyilkosságok című thriller duettben íródott. James Patterson és J.D. Barker krimiszerző kettőse hozta tető alá ezt a különös feszültséggel meghangszerelt thrillert.

Dr. Barton és Dr. Rose Fitzgerald a jó nevű pszichiáter és  pszichológus házaspár különös kísérletbe kezd az általuk nevelőszülőként befogadott és a családjukban traumatizált kiskorú testvérpárral. Michaellel és Megannel.  E kísérletek sötét titkokkal terhelik meg a testvérpár érzelem- és gondolatvilágát, mely titkokra az olvasó számára csupán lassan adagolva derül fény. A rendszerint a házuk pánikszobájában zajló és több száz kazettára rögzített kísérlet meghatározó és cselekményt befolyásoló eleme  ugyanabban az emberben különböző személyiségeket létrehozni  - A madártollas gyilkosságok című thrillernek, amely duettben íródott. 

James Patterson és  J.D. Barker krimiszerző kettőse hozta tető alá ezt a különös feszültséggel meghangszerelt thrillert. Előbbi szívesen társuló író, korábban az amerikai exelnökkel, Bill Clintonnal szerzett közösen krimit, de David Ellis-szel is hozott már tető alá gyilkosságsztorit. J. D. Barker sem akárki, hiszen a Dracul-lal, A negyedik majommal bestseller íróvá küzdötte fel magát. Kettejük írói fantáziája szülte meg  A madártollas gyilkosságok című, akciódús thrillert, amely szabályos cselekményvezetés helyett a szereplők tetteinek puzzle-jából rakja össze a mindvégig izgalmas történetet. A fejezetcímeket az üldözők és üldözöttek keresztneve helyettesíti, a velük történtekből szövődik egy különleges sorozatgyilkos utáni nyomozás, amely azzal indul, hogy a kamionsofőrkét dolgozó Michaelt gyilkossággal vádolják. 

Az üldözőket, Garrett Dobbs nyomozót és Jessica Gimble FBI-ügynököt, eleinte megoldhatatlan rejtvénnyel szembesíti, hogy bár letartóztatják a feltételezett gyilkost, sorban következnek a madártollakkal ékesített gyilkosságok, szerte az Államokban. Melyeknek a letartóztatásból megszökött és a megvádolt Michael is nyomába szegődik. Egymással versenyt futva igyekeznek megoldani a rejtvényt, miközben fény derül dr. Bart és dr. Rose ördögi emberkísérletének részleteire

A madártollas gyilkosságok ötszáz oldalnyi tömény izgalom és feszültség, nem véletlen, hogy a szerzők már a megfilmesítésére is kiadták a vadászati engedélyt. (Agave Könyvek)

Fotó: -a-
Lap tetejére