RSS Feed

Online álláshirdetéssel magyar űrhajós kerestetik

M. A. - 2021. 04. 29. 17:42:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Online álláshirdetéssel magyar űrhajós kerestetik

Az Európai Űrügynökség (ESA) alacsony Föld körüli pályára és a Holdra irányuló űrrepülési küldetésekre keres különböző profilú magyar jelölteket. A megbízatás helyszínei Németország, Oroszország és az USA lehetnek.

Hihetnénk, hogy ez egy vicc, de nem az! Tényleg magyar űrhajósokat keresnek egy online álláshirdetésben. A hirdetésre IT fejlesztői, tesztmérnöki, oktatási, kutatási, matematikusi és egyéb tudományos területekről várják a jelentkezőket.

 

Az ESA egyetemi diplomát, legalább 3-5 éves szakmai tapasztalatot és felsőfokú angol nyelvtudást vár el a pályázóktól.  Ideális űrhajós-jelöltek lehetnek, akik a felsorolt kritériumok teljesítése mellett rugalmasan tudnak alkalmazkodni a rendszertelen munkaidőhöz és a gyakori utazáshoz, képesek nyugodtságuk megőrzésére nyomás alatt is, kommunikatívak és nyitottak a csapatmunkára. Szükségük van továbbá magánpilóták számára kiállított orvosi bizonyítványra, amit az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) hitelesít, ezzel igazolva a fizikai alkalmasságukat.

 

A nem mindennapi álláslehetőséget Magyarország vezető állásportálján, a Profession.hu-n hirdették meg.  Az asztronauták pontos munkaköréről és a kiválasztás folyamatáról az ESA oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A pályázatokat május 28-ig várják, a végeredményt pedig 2022 októberében jelentik be. 


Fotó: profession.hu
Lap tetejére