RSS Feed

Nyávogó, ugató kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 28. 12:29:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyávogó, ugató kedvencek

Otto von Bismarck kancellártól Adolf Hitlerig és Joszif Visszarionovics Sztálintól Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinig számos német és szovjet/orosz vezető tartozik a kutyabarátok tekintélyes táborához. De napjainkban a cicák megelőzték az ebeket a népszerűségi listákon!

A harmadik évezredben Angela Merkel jóléti köztársaságában a polgárok mintegy fele tart valamilyen állatot - nem poloskát, nem csótányt - ne tessék röhécselni a hátsó padsorokban, mert szétültetetem! Szóval az Európai Unió legnépesebb államában az (adómentes!) macsek a bajnok! A megkérdezett magányosok és családosok 29 százaléka jelezte, hogy cica rajongó. Az ezüst érem a kutyáknak jár, míg Németországban a kalitkában tartott madárkák a sereghajtók, pedig azokat még sétálni sem kell kivinni a koronás időkben!

Napjainkban a Föld legnagyobb területű birodalmában,  {ahol a legendák szerint, az 1,60 méter magas Nyikita Hruscsovnak hajdan saját medvéje is volt} Oroszországban a cicusok a sztárok. Az USA-tól Argentínáig és Mexikótól Brazíliáig pedig az amerikai lakosok körében az ebek vezetik a toplistát. Maga az új washingtoni elnök, Joe Biden és hitvese is klasszikus kutya kedvelők. Bár most olyan pletykák járnak, hogy a Fehér Házban nem nézi jó szemmel a személyzet a neveletlen négylábúakat... Ázsiában nem tombol macska és eb divat, ott a díszhalak „úsznak” közel az emberek szívéhez és a díszpintyeket is imádják.

Fotó: -a-
Lap tetejére