RSS Feed

Veszélyes versenyszellem

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 29. 8:27:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Veszélyes versenyszellem

A tavasz beköszöntét jelzi, hogy egyre több gyorshajtót ér tetten a német rendőrség. A 3,8 millió lakosú fővárosban május küszöbén is gyakoriak a közúti ellenőrzések, miután a múlt hónapban közel száz járművezetőt szűrtek ki a berlini forgalomból érvényes jogosítvány nélkül.

A Spree-parti hatóság aktuális közleménye szerint Berlinben naponta átlag két közúti versenyzést regisztrálnak. Ilyen gyorshajtási, veszélyeztetési ügyben 58 eljárás indult 2021 márciusában. A metropolisz több száz helyszínén, egy hónap alatt, közel ötezer járművezetőt kontrollált a fővárosi rendőrség. Az ellenőrzések során bő 14 ezer szabálytalanságot és 222 bűncselekményt lepleztek le az egyenruhások. A múlt hónapban összesen 99 közlekedő akadt horogra jogsi nélkül.
Budapest testvérvárosában tavaly kétezernél is több balesetet regisztrálatak a „sebesség helytelen megválasztása miatt”. A száguldozás idén is divat Közép-Európa legnépesebb településén. A szakemberek tapasztalatai szerint a gyorshajtók zöme a fiatalabb korosztályhoz tartozó férfi. Az NSZK-ba akkreditált diplomaták is imádnak tempósan gurulni, s a tilosban parkolásban is érem esélyesek, bár bírságot nem kell fizetniük.


Fotó: -a-
Lap tetejére