RSS Feed

Etesd a dokit! a pandémia után is

M. A. - 2021. 04. 28. 17:00:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Etesd a dokit! a pandémia után is

Az életünket több mint egy éve átalakító világjárvány harmadik hulláma újabb lendületet adott az Etesd csapatának. A szervezet először 2020 márciusában, a pandémia első hullámában hívta fel magára a figyelmet, amikor a szükséget felismerve rögtön a túlterhelt egészségügyi dolgozók segítségére siettek.

Létrehozták az Etesd a dokit 1 projektet, és azóta sem álltak meg. Amikor a szükség úgy kívánta, ismét léptek: elindították az Etesd a dokit 2 és 3 projekteket. Az Etesd a dokit 3 elindítása nem is volt kérdés a csapat számára, akik célként tűzték ki, hogy a frontvonalon dolgozó egészségügyi dolgozóknak minden nap tápláló, egészséges ételeket főzzenek és juttassanak el a támogatóik segítségével.

 

„Kezdeményezésünk hihetetlen gyorsan népszerűvé és széles körben támogatottá vált, ezért létrehoztuk az Etesd nonprofit közhasznú szervezetet. Azonos szemléletű, felelősségtudatú támogatókból álló együttműködő hálózatot szerveztünk, és folyamatos bővülünk új partnerekkel, akikkel közösen tudunk tenni a túlterhelt egészségügyi dolgozókért” – beszélt a kezdetekről Pancsovay Zita, az Etesd alapítója és ügyvezetője. „Nemrég túlléptük a 80 ezer adag elkészített és kiszállított ételt is, ez a szám nagy mérföldkő a számunkra, de egy percig sem tervezünk itt megállni” – tette hozzá Serfőző Márta, az Etesd alapítója és partnerkapcsolati vezetője.

 

Az ételeken kívül a szervezet kiszállított több, mint 2000 személyi higiéniai csomagot is, több mint 30 kórházzal, tesztlaborral és oltóponttal, valamint több, mint 16 mentőállomással, 11 rendelőintézettel és 6 civil szervezettel együttműködve. A kórházaktól és mentőállomásoktól rengeteg pozitív, személyes visszajelzést is kapnak, ez nagy motivációt ad a csapatnak a mindennapi munkához.

 

A szervezet a pandémia lecsengése utánra is tartogat meglepetéseket. Gasztro élmény alapú edukációs projekteket terveznek elsősorban gyermekek, fiatalok számára. A kezdeményezést bárki támogathatja bankkártyás fizetéssel az alábbi oldalon, illetve egyszeri vagy rendszeres utalással az alábbi bankszámlaszámon:

 

ETESD Nonprofit Közhasznú Kft.

 

Adószám: 27926574-1-43

 

Bankszámla szám: CIB Bank

 

10700347 72034774 51100005


Fotó: -a-
Lap tetejére