RSS Feed

Szomorúság és biztatás a torna Eb után

M. A. - 2021. 04. 27. 13:00:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szomorúság és biztatás a torna Eb után

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke, Dr. Magyar Zoltán (képünkön) szomorú, de ugyanakkor boldog is a magyar tornászok Európa-bajnoki szereplése miatt, és mindenkit biztosított arról, hogy továbbra is támogatják a versenyzőket.

Április 21. és 25. között Bázel adott otthont a tornászok Európa-bajnokságának. A magyar csapatból a férfiaknál Balázs Krisztián az egyéni összetett fináléban elért 20. helyével és a nyújtón megszerzett nyolcadik pozíciójával lett a legjobb. A hölgyeknél az egyéni összetett döntőben Székely Zója a 16., Bácskay Csenge a 17. helyével szerepelt a legjobban, az ugrás fináléjában Bácskay hatodik, Péter Sára nyolcadik helyen fejezte be a kontinensviadalt, amelyet Dr. Magyar Zoltán értékelt.

 

„Összességében pechesek voltunk, mert sok olyan rontás volt, ami szerencsétlenségből adódott. Kállai Zoltánon és Vecsernyés Dávidon kívül fiatal versenyzőkkel vettünk részt a viadalon, akiken látszott az, hogy még hiányzik nekik a nemzetközi rutin. Ugyan a hazai megmérettetéseket megtartottuk, de ott is csak hármat ősszel, kettőt pedig most tavasszal, és azért a hazai viadal mégsem ugyanaz. Nem voltak nemzetközi megmérettetések a pandémia óta, és azok a Világkupák, GP-k nagyon kellettek volna. A versenyre csak versennyel lehet készülni” – mondta a MATSZ elnöke aki úgy véli, a magyar tornászok felkészültsége nem tükrözte hűen az elért eredményeket.

 

 “A felkészülés alapján mást vártunk, én magam személyesen is sokat jártam le a terembe, és láttam, hogyan, mennyit készülnek a fiatalok. Ez alapján azt mondhatom, hogy jól felkészültek tornászaink. A tanulság az, hogy nemzetközi versenyek nélkül beversenyezni ilyen szinten ezeket a gyakorlatokat nem lehet. Azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy rontás-rontás hátán volt, de nemcsak nálunk, hanem az egész kontinensviadalt tekintve, hiszen olimpiai és világbajnokok is hibáztak, nem jutottak döntőbe” – tette hozzá Dr. Magyar Zoltán.

 

A szakvezető zárásként elhelyezte Európa tornatérképén a magyar tornasportot is, és minden versenyzőt biztosított támogatásáról. QAz látszik, hogy ez egy teljes Eb volt, nagyon erős mezőnnyel, olimpiai kvalifikációval, ugyanakkor, ha jól megcsináljuk a gyakorlatokat, akkor helyünk van a legjobbak között, a dobogón. Emiatt különösen fontos, hogy megbecsüljük a versenyzőket, ők a mieink, nem szabad megtámadni őket, hanem szeressünk mindenkit a rontások ellenére is, hiszen nagy teher alatt kell teljesíteniük. Mindannyian fiatal tornászok, még két olimpiai ciklus is bennük van, segítenünk, támogatnunk kell őket. Mindent megteszünk tornászainkért, és kitartunk mellettük.”

 


Fotó: -a-
Lap tetejére