RSS Feed

Trump támogatója kapta az Arany Málna-díjat

mti - 2021. 04. 26. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Trump támogatója kapta az Arany Málna-díjat

Az Absolute Proof című dokumentumfilm kapta szombaton a legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat. Az üzletember Mike Lindell, Donald Trump támogatója dokumentumfilmjével azt akarta bizonyítani, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztásba kívülről beavatkoztak

Az üzletember Mike Lindell, Donald Trump támogatója dokumentumfilmjével azt akarta bizonyítani, hogy a 2020-as ame rikai elnökválasztásba kívülről beavatkoztak, és elcsalták. Lindell, akik maga is megjelent a produkcióban, a legrosszabb színész díját kapta.
    Az Arany Málna-díjátadón évente a legrosszabb produkciókat és színészi alakításokat díjazzák.
    A 41. alkalommal átadott díjak közül az ausztrál énekes-dalszerző Sia rendezői bemutatkozása, a Music című zenés film három trófeát is elnyert. Sia a legrosszabb rendező, a filmje főszerepét alakító Kate Hudson a legrosszabb színésznő, a mellékszerepet játszó Maddie Ziegler pedig a legrosszabb női epizódszereplő citromdíját érdemelte ki.
     Sia musicalfilmje nagy vihart kavart, a rendezőnek többek között azért is szabadkoznia kellett, amiért a produkcióhoz egy nem beszélő autista szerepére nem autentikus színészt (Maddie Ziegler) választott.
    Sacha Baron Cohen Borat utólagos mozifilm című szatírája két díjat kapott: a filmben megjelenő Rudy Giuliani, Trump ügyvédje a legrosszabb férfi mellékszereplő lett. És egyik jelenetét, amiben nadrágja cipzárjával küzd Maria Bakalova jelenlétében, szintén Arany Málnával díjazták.
    A legrosszabb remake vagy folytatás díját a Dolittle nyerte el. A 365 Days című lengyel erotikus produkciónak pedig a forgatókönyve lett Arany Málna-díjas.
    Idén egy különdíjat is átadtak: a filmipar számára katasztrofálisnak bizonyult 2020 lett a legrosszabb év.
    Az Arany Málna-díjakról online szavazással döntött az 1097 főből álló tagság.
    Az Arany Málna-díjat (Razzie Award) és a hozzá kapcsolódó Arany Málna Alapítványt 1980-ban hozták létre a hollywoodi díjszezon ellentéteként. A díjazottakat hagyományosan egy nappal az Oscar-díjak átadása előtt jelentik be.
    A díj egy golflabda nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, gyakran citromdíjként is emlegetik. A díjazottak ritkán jelennek meg
az ünnepélyes díjkiosztón.

Fotó: courthousenews.com
Lap tetejére