RSS Feed

Svájc: szerb sofőr a bajnok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 25. 12:27:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc: szerb sofőr a bajnok

Úgy tűnik, hogy a volt Jugoszlávia polgárai gyakorta kerülnek összeütközésbe a német nyelvterület hatóságaival. A tavaszi rekorder egy szerb autós lett, aki a megengedett sebesség közel duplájával akadt a zürichi katon-rendőrség horgára.

Hosszabb időre elbúcsúzhat vezetői engedélyétől az a 42 esztendős balkáni pilóta, akit a 80-as övezetben 155 km/órás sebességgel videóztak le a német-svájci határ „drágábbik” oldalán. Abban a régióban régi gond, hogy az NSZK-ban szabadabb a száguldozás, mint Svájcban. Az ottani legnépesebb város rendőrsége - Stadtpolizei Zürich – az áprilisi ünnepek alatt sem lazított. A 420 ezer lakosú településen számos gyorhajtót regisztráltak. A legfürgébb lebukott autós az 50-es zónába 94 km/órás tempóval suhant. A 24 éves sofőr jogosítványát a helyszínen bevonták az egyenruhások. 

Komoly bírságra számíthat az a koszovói srác is, akit Zürichi-tó közelében, a megengedett 60 km/h-s sebesség helyett 130-cal meszeltek le a zsaruk. Honfitársától, egy 27 éves legénytől is elvették a jogsiját, amiért ugyanott hányt fittyet (99 km/óra) a kanton közelekedési szabályaira. Bezzeg a svájciak már-már törvénytisztelő polgárok: a legvadabb helybéli volánzsonglőrt a 60-as zónában 77 km/h-s tempóval kapták lencsevégre. Gratulálunk az alpesi miniállam „versenyzőinek”!


Fotó: -a-
Lap tetejére