RSS Feed

Életmentő oltásokért kampányol David Beckham

M. A. - 2021. 04. 24. 17:03:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Életmentő oltásokért kampányol David Beckham

David Beckham, az UNICEF nagykövete vezeti azt a globális kezdeményezést, amelynek célja, hogy bátorítsa a szülőket, oltassák be gyermekeiket a halálos betegségek ellen védő vakcinákkal.

Az Immunizációs Világhét előtt nyilvánosságra hozott videóban Beckham beszél mindazokról az élményekről, amelyeket elveszítettünk a COVID-19 járvány miatt: ölelések, baráti és családi találkozók maradtak el, és egyben biztatja a szülőket, hogy saját és szeretteik biztonsága érdekében oltassák be magukat.

 

A világsztár egyben kéri a családokat, hogy gondoskodjanak gyermekeik rutinszerű oltásáról, legyen szó himlőről, kanyaró, vagy éppen járványos gyermekbénulásról ellen védő vakcináról. 

 

 „A vakcinák működnek, életek millióit mentik meg minden évben. Az UNICEF-fel töltött időm során megtanultam, hogy milyen jelentőséggel bírnak az oltások szeretteink egészségére nézve. Mégis, túl sok gyerek marad ki a rutinszerű oltásokból, amelyek a halálos betegségek ellen védenék őket. Az idei Immunizációs Világhéten örömmel csatlakozom az UNICEF-hez, hogy az oltások mellett érveljek”- mondta David Beckham a videóban.        

 

 Az egykori focisztár mellett az UNICEF más nagykövetei és támogatói, például Orlando Bloom, Sofia Carson, Olivia Colman, Angelique Kidjo, Jeremy Lin, Alyssa Milano, Jessie Ware és még sokan mások is részt vesznek a vakcinákról szóló online beszélgetéseken egészségügyi dolgozókkal, tanárokkal és szakértőkkel a világ minden tájáról. 

 

Az Immunizációs Világhét április utolsó hetében minden évben a vakcinák fontosságára hívja fel a figyelmet.

 


 


Fotó: -a-
Lap tetejére