RSS Feed

Másodszor törölték a női jégkorong-világbajnokságot

M. A. - 2021. 04. 23. 9:43:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Másodszor törölték a női jégkorong-világbajnokságot

A kanadai Új-Skócia tartomány vezetése lemondta a női világbajnokság megrendezését. A koronavírus-kockázatokra hivatkozva meghozott döntést egy nappal a csapatok utazása előtt jelentették be.

 Az A csoportos magyar válogatott csütörtökön repült volna Kanadába, története első elit-vb-jére. „A lányok keményen dolgoztak az egész szezonban, különösen az elmúlt másfél hétben, és sok mindent feláldoztak a világbajnoki felkészülésért. Derült égből villámcsapásként ért minket a hír, szinte sokkolt, de fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is együtt maradjunk, egységes csapat legyünk. A mostani munka nem vész el, mi készen fogunk állni, bármikor is lesz a világbajnokság” – kommentálta a fejleményt Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 

A magyar női válogatott a cseh, a dán, a német és a japán válogatottal mérkőzött volna a negyeddöntőbe jutásért május 7. és 11. között az új-skóciai Truróban.

 

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség dolgozik azon, hogy a járványhelyzet javultával nyáron megrendezzék az eseményt. Az A csoportos női vb másodszor marad el, tavaly tavasszal a koronavírus-járvány első hulláma miatt törölték.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére