RSS Feed

Mi közöd hozzá?

Regös István - 2021. 04. 23. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mi közöd hozzá?

Az internet a megjelenése pillanatában megváltoztatta az életünket és ma már világszerte egyszerre sírunk és nevetünk a létezése miatt. Ma már nincs titok. Valahol mindenkinél van egy okostelefon, amellyel, ha kedve van, beszélgetéseket hallgathat le, sőt még fotókat is tud készíteni, ha szükséges. Ahogy írtam, az internet, az okostelefon korában nincs titok.

Aki elbújik a világ elől, napokon belül lelepleződhet, bárhová is utazik, hiszen egyaránt felismerhetik repülőn, jachton, szállodában. Szóval, vigyázat, figyel a nagy testvér! Régen azt mondták, hogy ami benne van az újságban, amit láttak a televízióban, vagy hallottak a rádióban, az igaz. Már nem is vizsgáljuk az állítások igazságtartalmát, ezt is jelenti a média forradalma. Amit olvastunk, hallottunk, láttunk, az az igazság. Bárki bekerülhet az internet milliónyi híre közé, minek köszönhetően egyaránt lehet híres vagy bukott személy. Emlékezzünk csak vissza Sz. J. esetére, aki azt hitte, hogy egy külföldi országban úgy le tud ereszkedni egy esőcsatornán, hogy erről senki nem értesül majd! Sok-sok ilyen történetet említhetnénk még. Nem, kedves barátaim, ma már nincs titok! Sem az Sz. J.-vel történtek, sem B. Zs. tevékenysége nem maradt titokban. Úgyhogy jobb, ha mindenki igazat mond!

A szépség és a szörnyeteg

Az internet mostanában tele van az új álompár megjelenésével, Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc híres nászával. Hogy ki hozta nyilvánosságra nem tudom, de Magyarországon sincs titok. Egyáltalán, miért is kellene ezt titkolni? Tegyük a szívünkre a kezünket és kérdezzük meg magunktól, vajon mi közünk ahhoz, hogy két egészséges ember összeismerkedik és uram bocsá’ összeházasodik? Hogy ez a hollywoodi csoda miként jöhetett létre és Magyarországon nem tudnak zöld ágra vergődni e témában, az persze más kérdés. Bizonyos, hogy ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdés: Van-e és lehet-e mindehhez bármilyen közünk? Akinek van, az éppen ez a két személy, illetve a környezetük. Ezt az egészet ilyenkor már csak úgy képzelhetjük el, hogy legfeljebb véleményt alkotni van módunk. Mégis, drága barátaim, kit érdekel a mi véleményünk? Vagy inkább az i-faktorról, az irigységről van szó?


Meglátni és megszeretni

Megismerkedett egymással Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. Egy orvosnő és egy gázszerelő ilyesfajta találkozása talán nehezen képzelhető el, ha nem lenne közöttük valamilyen mágneses erő, ami egymáshoz vonzotta őket. Ne tessék keresni e mágneses vonzalom okát! Úgyis csak a fejünkben létezik és legfeljebb a vacsoraasztalnál jelenthetne beszédtémát. A Facebookon és más oldalakon folyamatosan találgatnak az álompár kapcsolatáról, de ők a legokosabb megoldást választották: szikáran közreadták, hogy összetartoznak. Mostantól tehát nem kell már találgatni és meggyőződésünkhöz mérten elég, ha sok jót kívánunk nekik, vagy éppen rosszallásunkat nyilvánítjuk ki a házasság miatt. Mert hát ez is jellemzi a közvéleményt, adunk-kapunk, mégis tudomásul vesszük, hogy ilyenné lett a világ. 


Fotó: Iró Zoltán
Lap tetejére