RSS Feed

Ismét fordított a Fehérvár, ezúttal Mezőkövesden

NS - 2021. 04. 22. 13:47:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ismét fordított a Fehérvár, ezúttal Mezőkövesden

A Mezőkövesd 1–0-s félidőbeli vezetésről hazai pályán 3–1-es vereséget szenvedett a Mol Fehérvártól a labdarúgó NB I 30. fordulójában. A Vidi hat perc alatt megfordította a mérkőzést, és elvitte a három pontot Mezőkövesdről, így Szabics Imre irányításával továbbra is veretlen, míg Pintér Attila együttese sorozatban negyedszer maradt pont nélkül.

LABDARÚGÓ NB I
30. FORDULÓ
Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC 1–3
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Bognár
Gólszerző: Vutov (13.), ill. Bamgboye (59.), Dárdai P. (65.), Szabó L. (90+3.)

Ráadásul az esélytelennek vélt csapat szerezte. A találkozó előtt ugyanis a fehérváriakat tartották favoritnak, mert az előző fordulókban Szabics Imre csapata játszott eredményesebben. A Vidi az előző három meccsen hét pontot szerzett, míg a kövesdiek tizenhárom veretlenül megvívott csata után szenvedtek egymás után háromszor vereséget, sőt még gólt sem szereztek. Pintér Attila csapata szombaton Újpesten kimondottan gyatra futballal kirukkolva kapott ki 3–0-ra. A sok hiányzó ezúttal sem könnyítette meg a kövesdiek helyzetét, ismét a támadó Vajda Sándor volt a balhátvéd, aki persze nem tudott kibújni a bőréből. Ott helyezkedett, ahol egy hátvédnek kell, de ha labdát szerzett, ment előre, cselezett – vitte a vére. A Vidiben a négy védő előtt két szűrő, Loic Nego és Lyes Houri kapott szerepet, míg a hazaiaknál egy szűrő (Manuel Martic) előtt négy középpályás sorakozott, és persze a csapatkapitány, Cseri Tamás feladata volt a támadások szervezése.

Noha úgy tűnt, a vendégcsapat kezdi agresszívabban a mérkőzést, az első támadás a házigazdáé volt, és a bal oldalról befelé mozgó Dino Besirovic okos passza után Antonio Vutov könyörtelenül a léc alá lőtt. A gól egyértelműen jót tett a mérkőzésnek, a Vidi megpróbált azonnal reagálni, gyorsítani a játékán, míg a kövesdiek motiváltan, szervezetten, nagy akarattal folytatták a küzdelmet, előnyben játszva már volt miért harcolniuk. A labdabirtoklásban a Mol Fehérvár az ellenfele fölé nőtt, de úgy tűnt, a mezőkövesdieket mindez egyáltalán nem zavarja. Az oldalvonalnál helyezkedő Pintér Attila folyamatos utasításai révén szervezetten védekeztek, így a vendégek nem is tudtak helyzetet kialakítani Szappanos Péter kapuja előtt.

A második félidő sokkal lendületesebb és tüzesebb volt, mint az első. Először Szappanos bravúrral védte Budu Zivzivadze fejesét, majd nem sokkal később ifjabb Dárdai Pál beadását követően Funsho Bamgboye egyenlített (1–1). Ha lehet, még jobban felpörögtek a vendégek, igaz, Vajda Sándor gyors kontratámadás végén ismét a házigazdáknak szerezhetett volna vezetést, ekkor viszont Kovács Dániel védett szép mozdulattal.

Mindkét csapat nagy akarattal folytatta a küzdelmet, és Dárdai azok után, hogy az első gólban főszerepet vállalt, megszerezte a vezetést a fehérváriaknak. A szombaton a 22. életévét betöltő játékos szépen lőtte a labdát a hosszú sarokba. Nem csak a gól esett rosszul Pintér Attilának: a kövesdiek vezetőedzője emelt hangon kérte számon a fehérvári kispadon ülőktől, miért szóltak át neki a gólöröm közben. Hogy mi hangzott el, nem tudjuk, de Bognár Tamás sárga lapot adott a Vidi szakmai stábjában dolgozó Torghelle Sándornak – és Pintér Attilának is, aki ezzel persze nem értett egyet.

„Tamás, nem vagytok normálisak, nekem szólnak be, és én kapok sárga lapot?” – kérdezte a Mezőkövesd trénere Bognár Tamás játékvezetőtől. Szerencsére a folytatásban inkább a futballal törődtek a felek, továbbra is a Mol Fehérvár játékosai birtokolták a labdát, a játék inkább a mezőkövesdi térfélen zajlott. Persze a hazaiak nem adták föl, mentek előre becsülettel, de nagy helyzetet már nem tudtak kialakítani. Mindent megpróbáltak, de Szabó Levente góllal fejezett be egy szép vendégtámadást, beállítva a végeredményt. Így a Mol Fehérvár az MTK Budapest elleni kupaelődöntő és a Bp. Honvéd elleni bajnoki után harmadszor is győzni tudott vesztett állásból. 1–3

Fotó: -a-
Lap tetejére