RSS Feed

A Paks legyőzte a Budapest Honvédot

NS - 2021. 04. 22. 10:43:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Paks legyőzte a Budapest Honvédot

A labdarúgó NB I 30. fordulójának szerdai játéknapján a Paksi FC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot.A Honvéd gyengén védekezett, főleg a hazaiak első gólja után szinte átjáróháznak bizonyult a kispesti hátvédsor.

LABDARÚGÓ NB I
30. FORDULÓ
Paks–Budapest Honvéd 2–0 (Hahn 34., Balogh B. 39.)
Paks, Paksi FC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Berke

Már hetek óta matekórán érzi magát az ember: Kispesten is számolgattak, edzők, játékosok és szurkolók egyaránt, mindenki azt nézte, hány pont szükséges a bennmaradáshoz. S nemcsak a saját, hanem az ellenfelek eredményeit is figyelnie kellett a honvédosoknak, így aztán a szerda késő délutáni miskolci bajnoki is fontosnak bizonyult, s mivel a Diósgyőr legyőzte a Puskás Akadémiát 2–1-re, a Honvédnál vakargathatták a fejüket: bizony továbbra is ott a kés a torkukon. Ettől függetlenül kissé álmoskásan kezdett a csapat, már az első percben vezetéshez juthatott volna a Paks: Sajbán Máté fordult le Balogh Norbertről, majd lőtt, de Batik Bence mentett – az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lövés után a kapu mellé suhant volna a labda.

Hogy nem a babérjaikon ültek a futballisták, arra bizonyíték, hogy két perccel később Balogh Norbert lőhetett volna gólt. A meccs ezen periódusában a legközelebb azonban Hahn János állt a gólszerzéshez, a csatár a bal oldali kapufát találta telibe. Érdekesség, hogy a góllövőlista első két helyezettje, Hahn János és Gazdag Dániel is a pályán volt – és úgy tűnt a 34. percben, hogy ez a különcsata el is dőlt, hiszen Hahn megszerezte a 19. gólját, gyors helyzetfelismerés után lőtt a léc alá.

A Bp. Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc kérdően az ég felé tekintett, de öt perccel később már dühösen öklözött a levegőbe, miután Balogh Balázs megduplázta a zöld-fehérek előnyét. A Honvéd gyengén védekezett, főleg a hazaiak első gólja után szinte átjáróháznak bizonyult a kispesti hátvédsor.

A szünetben változtatott a Honvéd vezetőedzője, még támadóbbá tette a csapatot, de továbbra is inkább a hazaiak irányították a játékot. A vendégek a hátrány ellenére csak elvétve jártak a paksi térfélen, Hegedüs Lajosnak gyakorlatilag nem volt védeni valója. A Bognár György edzette Paks teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és továbbra is harcban áll a negyedik hely megszerzéséért. A számolgatás tehát folytatódik, a kispestiek nehéz helyzetben maradtak, mindössze négy pont választja el őket a Diósgyőrtől – úgyhogy szó sincs arról, hogy véget érne a matekóra... 2–0

Fotó: -a-
Lap tetejére