RSS Feed

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának

mix - 2021. 04. 16. 17:43:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának

Virtuózok című műsor 2018-as korcsoportnyertese és egyik nagy közönségkedvence, Balázs-Piri Soma egy mesterzongora büszke tulajdonosa lett. A komolyzenei tehetségkutató győztese a hangszert Plácido Domingo nagylelkű támogatásának, valamint a gondosan félretett nyereményének köszönheti. A fiatal zongorista a kivételes ajándékot rögtön fel is avatta szegedi otthonában.

Balázs-Piri Somát, 2018-ban a Virtuózok című műsorban ismerhette meg az ország. Az akkor 14 éves fiú a közmédia klasszikus zenei televíziós tehetségkutatójában a Kicsik korcsoportgyőztese lett. 8 évesen kezdett el a hangszeren játszani. A versenyben való részvétel után gyerekkori nagy álma teljesült, játszhatott a Művészetek Palotájában. A műsor olyan lehetőségeket biztosított számára, amelyekkel kinyílt előtte a világ.

Soma 2018 novemberében, a Virtuózok New York-i koncertjén találkozott először Maestro Plácido Domingoval, aki évek óta támogatója a Virtuózoknak és figyelemmel kíséri a versenyzők pályafutását. A magyar fiú zongorajátéka lenyűgözte a mestert, és egy évre rá, a szegedi Szent Gellért Fórum avatóján meghívta a koncertjére vendégfellépőnek. Az esemény előtti napon pedig Soma otthonába látogatott, ahol együtt gyakoroltak, zongoráztak. A látogatás során döntötte el, hogy segíteni fog egy új, a fiatal művész tehetségéhez, fejlődéséhez méltó zongora megvásárlásában.  Soma a műsor negyedik évadának korcsoportnyertesként egy éven át havi bruttó 500.000 forint díjazásban részesült, amit példamutatóan megőrzött mostanáig, a mesterzongora árából fennmaradó részt pedig a világhírű énekes pótolta ki. 

“Nagyon boldog vagyok, már számoltam a napokat, hogy megérkezzen ez a zongora. Amikor a szalonban először megszólaltattam, tudtam, hogy ő lesz az igazi, az én hosszú távú kísérőm. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom a Virtuózoknak és Maestro Domingónak, hogy segítségükkel megvásárolhattam ezt a hangszert, szüleimnek és tanáraimnak azért, hogy a szakmai fejlődésemet segítik. Eddig is szerettem gyakorolni, de mostantól még többet fogok" – nyilatkozta a hangszer kiszállítása után Soma.


Fotó: -a-
Lap tetejére