RSS Feed

Kialakult a férfi tornászok Eb-csapata

M. A. - 2021. 04. 08. 17:29:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kialakult a férfi tornászok Eb-csapata

Kihirdette az április 21-25 között Svájcban megrendezésre kerülő torna Eb-re utazó férfi keretet Kovács István, szövetségi kapitány. A szakvezető elmondása szerint több tényező nehezítette a felkészülést.

Kovács István döntése értelmében az elsőéves felnőtt tornász Balázs Krisztián (FTC-Telekom), Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám (mindketten KSI SE) Kállai Zoltán (BHSE), Mészáros Krisztofer (GYAC) és a nyújtón Európa-bajnoki bronzérmet szerző Vecsernyés Dávid (BHSE) alkotja a magyar csapatot.

 

Betegség miatt esett ki Tomcsányi Benedek (GYAC), - aki biztos utazónak tűnt a fertőzése előtt - végül meggyógyult a betegségből, de az idő rövidsége miatt már nem tudná bepótolni a lemaradását. Ugyanez a helyzet Kiss Balázzsal is (BHSE) akinek nem jött rendbe a kificamodott ujja, sőt, még csak a napokban vették le a sínt a sérült testrészről, emiatt ő sem tarthat a csapattal.

 

Az is biztossá vált, hogy melyik tornász, mely szereken indul. Balázs Krisztián, Mészáros Krisztofer, Bátori Szabolcs mind a hat szeren versenyzik, Kállai Zoltán lovon, míg Vecsernyés Dávid a nyújtón méreti meg magát. Dobrovitz Ádám pedig talajon, gyűrűn ugráson és korláton szerepel majd.

 

A felkészülés további menetével kapcsolatban a szakember elmondta: a héten még Tatán készül az együttes, ezt követően egészen az április 17-i indulásig a fővárosban készül a válogatott.


Fotó: -a-
Lap tetejére