RSS Feed

Petry hazajön

Dalia László - 2021. 04. 09. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Petry hazajön

Petry Zsoltot öt év után kirúgta a Hertha, mert olyan politikai nyilatkozatot tett a Magyar Nemzetben, amely nem egyeztethető össze a berlini csapat elveivel. Ez ügyben egyébként engedélyt is kellett volna kérnie a klubtól, amit nem tett meg. Petry utóbb megpróbálta több gondolatát módosítani, de a német sajtó lefordította a cikket, amely túlságosan egyértelmű volt, hogy bármiféle félreértésről beszélhetnénk.

Ellenben néhány itthoni sajtó termékkel, amelyek szándékosan rosszul idéznek, vagyis átfogalmazzák az eredeti szöveget, lássuk a tényeket, mit is mondott a kapusedző. „Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. (...) Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy."

Petrynek természetesen joga van bármit is mondani, csak akkor más klubot kell választani.Mert hát miről is híres a Hertha, ha a német környezettől amúgy eltekintenénk? Tanult kollégám írja egy másik portálon, hogy  "multikulti nemzetközi focivilágban is különösen színes. Tele van fekete játékosokkal, vendégmunkásokkal, kettős állampolgárokkal." És a klub többször kiállt a rasszista megnyilvánulások ellen, Donald Trump kirekesztő nyilatkozatai ellen, s a Black Lives Matter mozgalom mellett is állást foglalt. Tehát a kapusedző vagy nem tudta hol van, vagy elragadta a NER ideológia, elkábította a kormánypropaganda, s nem figyelt oda, hogy az újságíró milyen veszélyes vizekre evez vele. Ez utóbbi még a legvalószínűbb, hogy kikapcsolt, mert nehezen hihető, hogy nem tudta, hol él, Európa egyik legliberálisabb városában, ahol a rasszizmus ellen a foci csapatok is tüntetnek.

Azt már viszont a butaság kategóriájába sorolom, ahogy Gulácsit arra inti, hogy ne kavarja fel a közvéleményt, foglalkozzon csak a sporttal, ne alkosson politikai véleményt, miközben ő maga meglehetősen ostobán, épp azt műveli. És azt meg végképp nem értem, milyen jogon oktatja ki a Bundesliga talán legjobb kapusát. Ez sehol sem szokás a világon és nemcsak azért, mert ő csak egy kapusedző, ráadásul egy másik klubé. Ezek után még egy kicsit sajnálom Petryt, mert a nyugati világban nem nagyon talál majd munkát. Kénytelen lesz hazatérni, a keresztény világba, ahol nincsenek migránsok, viszont kevesebb a kapus és kisebbek a fizetések.

Fotó: -a-
Lap tetejére