RSS Feed

2021 – gyenge első negyedév

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 08. 17:07:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

2021 – gyenge első negyedév

Noha változatlanul a Volkswagen a legkedveltebb márka Angela Merkel birodalmában, a hajdan szupersztárnak számító kompakt típusokért sem tolonganak a polgárok. Idén februárig, bár 170 ezer új autót helyeztek üzembe az NSZK-ban, abból alig hat és félezer viselt VW Golf emblémát. Májusig persze javulhat a helyzet!

A nyolcadik generációs népautó testvérmodellje a Passat az eladási listák ezüst érmese. Így is csupán 5,2 ezer példány kelt el belőle januárban és februárban, márciusban is főleg céges kocsinak választották a vevők. Dobogós a wolfsburgi Tiguan is (4,8 ezer darab), míg a negyedik helyezett a C-osztálybeli Merci, melyből 2021 első heteiben 3,5 ezer fogyott. Míg a csillagos modellekből szerényen mérséklődött az értékesítés, addig az Opel Corsa megtáltosodott.

Az immáron francia tulajdonban lévő, körbezárt villám emblémás friss típusból a tél végéig átlag napi száz darabot vásároltak az NSZK-ban, ami 3,6 százalékos növekedést jelent a múlt évhez képest. A kompakt kategória két kedvencéből, a ©koda Octaviából és az Opel Astrából 2021-ban eddig összesen annyi fogyott, mint a VW Golfból. S ez is siker! Az Európai Unió legmotorizáltabb államában eladott új négykerekűeknek már csak negyede dízel! Az előrejelzések szerint 2021 júniusáig elérheti az egy milliót az újonnan értékesített kocsik kvótája Németországban, miután februárban közel, majd márciusban bő 200 ezer autót adtak el a szalonok.

Fotó: -a-
Lap tetejére