RSS Feed

Bővít Móron az FHL Björn Hungary

mti - 2021. 04. 07. 9:59:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Európai uniós támogatás segítségével 589,92 millió forintból fejlesztette gyártókapacitását az autóipari beszállító FHL Björn Hungary Kft. a Fejér megyei Móron és a Tolna megyei Tamásiban.

    A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a most zárult projekthez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) 281,79 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, a fennmaradó összeget önerőből finanszírozták. Jelezték, hogy a beruházásnak köszönhetően a vállalat 240 munkahelyet tud megőrizni és további 191 új munkahelyet teremtett.
    A projekt keretében bevezettek egy komplex vállalatirányítási rendszert, emellett csőmegmunkáló gépeket, vonalkód olvasó rendszert, ipari robotokat és forrasztó berendezéseket vásároltak.
    Így nem csak a gyártási kapacitás nőtt jelentősen, hanem a korszerű berendezéseknek köszönhetően az autóiparban jellemző magas minőségi elvárásoknak is meg tudnak felelni - írták.
    A nyilvános cégadatok szerint az FHL Björn Hungary Kft. 2018-ban 209 millió forint veszteséget realizált 8,3 milliárd forint nettó árbevétel mellett, míg 2019-ben 243,7 millió forint nyereséget termelt 8,6 milliárd forint nettó árbevétel után.
 

Lap tetejére