RSS Feed

Brandenburg: Fegyverbe!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 06. 10:10:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Brandenburg: Fegyverbe!

Kelet-Németország festői régiójában hónapok óta tombolt az afrikai sertéspestis. A Berlint körülölelő, Lengyelországgal szomszédos Brandenburgban a járványveszély csökkenése kapcsán e hetektől - részben - megszűnik a vadászati tilalom.

A vizekben bővelkedő Oder-Spree, Spree-Neiße és Dahme-Spreewald körzetében április 10-től megint szabad vadászni szarvasokra, nyuszikra és más kisebb szárnyasokra. Ezt Potsdamban jelentették be a hivatalos szervek, miután 2020 óta dupla kerítés rendszerrel, s az elhullott vaddisznók begyűjtésével sikerült megfékezni a kórt. A járvány leküzdésébe a Bundeswehr több száz katonája is besegített.
A 2,5 millió lakosú, nemzeti parkokban, folyókban, tavakban, erdőkben gazdag közép-európai tájegység vadászati tilalmának részleges felfüggesztésével párhuzamosan, a brandenburgi fogyasztóvédelmi tárca 100 euróra emelte meg a kilőtt vadkanokért fizetett bónuszt. A tetemek leadása, állatorvosi kontrollja után – az emberre veszélytelen – fertőzött vadak megsemmisítésre kerülnek.


Fotó: -a-
Lap tetejére