RSS Feed

Egy karakteres haute couture kollekció a modern hercegnőknek

M. A. - 2021. 04. 04. 12:34:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy karakteres haute couture kollekció a modern hercegnőknek

Egy éve annak, hogy a világjárvány a mindennapjaink része lett. Egyre erősebb a késztetés bennünk, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, ismét társaságba, eseményekre járjunk, és a rongyosra hordott melegítőt lecseréljük valami ünnepibbre. A Daalarna új MIRROR kollekciója egyfajta kiútkeresés a mostani helyzetből.

A nemesi alapanyagokkal és gondos kézimunkával készült esküvői ruhák egy fantáziavilágba repítenek minket, ahol szabadon élhetjük meg az álmainkat, és ahol újra felszabadultan ünnepelhetünk. Benes Anita így mesél a különleges haute couture kollekció születéséről:

 

„Azt látom, hogy kétségbeesetten keressük a kiutat ebből a jelenlegi, olykor kilátástalannak tűnő helyzetből, néha már-már az őrület határán táncolva, miközben önmagunkat, a vágyainkat és a szükségleteinket is folyamatosan újraértelmezzük. Az egy évvel ezelőtt még ideiglenesnek hitt állapot mára a mindennapjaink részévé vált, és talán már magunk sem hisszük el, hogy egyszer tényleg vége lehet, és újra magunkhoz ölelhetjük a számunkra legfontosabb embereket. A pandémia tükröt tartott elénk, hogy megtanuljuk igazán értékelni azt, amit korábban természetesnek hittünk: a szeretteink közelségét” – mondta a tervező.

 

Benes Anita szerint az ünnepeinkre és a régi életünkre való várakozás, vágyakozás közben leginkább az álmaink adhatnak ideiglenes megnyugvást. Ilyenkor belső tükrünk segítségével, egy ideális világba elrepítve, egy elképzelt alternatív valóságban vészeljük át a mostani időszakot. „Én is ezt tettem a MIRROR kollekció készítése közben, amelyhez romantikus, boldog békeidőket idéző kampányfotókat készítettünk gyerekkorom egyik fontos helyszínén, a fertődi Esterházy-kastélyban” – tette hozzá.

 

Egy igazi álomvilág vált valóra, ennek megfelelően Benes Anita egy igazi haute couture kollekciót álmodott meg a romantikus lelkű, ámde ízig-vérig 21. századi menyasszonyok számára, akik nem riadnak meg a merészebb, lázadóbb megoldásoktól sem.

 Fotó: Papp Éva & Schneider Zoltán
Lap tetejére