RSS Feed

Kőkemény olimpiára készül a női kézilabda-válogatott

M. A. - 2021. 04. 04. 13:25:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kőkemény olimpiára készül a női kézilabda-válogatott

2008 után ismét ott lesz az olimpián a magyar női kézilabda-válogatott, amely márciusban Győrben vívta ki az olimpiai részvétel jogát. A tornán a címvédő orosz, a riói olimpán ezüstérmet szerző, francia, a vb-ezüstérmes spanyol, illetve a brazil és a svéd válogatottal került egy csoportba.

Már zajlanak az egyeztetések a női kézilabda-válogatottal az olimpiai indulás jogát kiharcoló szakmai stábbal. Erről is beszélt Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Szeretnék, ha Elek Gábor, Danyi Gábor és Görbicz Anita továbbra is segítené a munkát, de a selejtezőtorna előtt mentális és fizikális felkészülésért felelős szakemberekkel is szeretnének még együtt dolgozni.

 

Pálinger Katalin leszögezte, hogy ez egy kőkemény olimpia lesz, ahol nem lesz könnyű meccse senkinek. Magyarország erős csoportba került, de ez egy édes teher, hiszen ott leszünk Tokióban. „Minden meccsen úgy kell odaállnunk, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. Nyilván az oroszok és Franciaország ellen nem mi leszünk az esélyesek, de egy spanyol, brazil, svéd csapat ellen azt gondolom, igenis komoly eséllyel lépünk pályára. Ott tényleg ki-ki meccs lesz mindegyik, sok kérdőjel van addig. Például, hogy milyen kerettel tudnak a csapatok utazni, és reméljük, ez nem a laborokban dől majd el. Továbbá a formaidőzítés is számít, ki bírja jobban a terhelést, hozzáteszem, nem megszokott, hogy egy világversenyen minden mérkőzés után legyen pihenőnap. Lesz idő felkészülni” – nyilatkozta Pálinger Katalin, aki szerint jó úton indultak el a selejtező előtt, a fizikai és mentális felkészítésre is koncentráltak.

 

A szakmai stáb kialakításával kapcsolatban zajlanak az egyeztetések: „Elkezdtük, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani, amíg ezek nem zárulnak le. A szövetségi kapitány és Danyi Gábor is, amikor még szövetségi kapitányokként elvállalták, akkor a megbízatásuk az olimpia végéig szólt, amennyiben sikeresen kvalifikálnak. Bízom benne, hogy ők nem kérdőjelesek” – fogalmazott az alelnök.

 

 

 


Fotó: MTI/Illyés Tibor
Lap tetejére