RSS Feed

Ma már visszafordítható az öregedés

M. A. - 2021. 04. 04. 17:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ma már visszafordítható az öregedés

Az öregedési folyamatok visszafordítására ma már számos orvos-esztétikai eljárást alkalmaznak, melyek képesek évekkel fiatalabbá varázsolni a megjelenésünket. Az öregedés első és egyben leglátványosabb jelei általában az arcon jelennek meg, de ma már nem a plasztikai műtét az egyetlen megoldás.

Ahogy öregszünk, a testünk szövetei számos változáson mennek keresztül, ez pedig a megjelenésünkön is nyomot hagy: ezek közül az egyik leglátványosabb az arcbőr megereszkedése és a ráncok számának gyors növekedése. A botox világszerte nagy kedvenc, elsősorban a homlok és a szemkörnyék kezelésére használják. A beavatkozás mindössze 20 percet vesz igénybe, majd ezután körül-belül 10 nap alatt fejti ki látványos hatását. A kezelés hatására az izmok elernyednek, így segítve elő a ráncok eltűnését. A látvány magáért beszél: a botox kezelés után jóval fiatalabbnak, pihentebbnek tűnünk.

 

A ráncok elleni küzdelemben manapság a másik leggyakrabban használt eljárás a hialuronsavas töltőanyaggal történő arcfiatalítás. A hialuronsav olyan 100%-ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr egyik alapvető alkotóeleme. Injekciós tűvel az arcba fecskendezve vizet köt meg, így megduzzadva képes kitölteni a volumenhiányos területeket, megemelni a megereszkedett arcot, feltölteni a ráncokat.

 

A REVERSAL PLA+HA egy hibrid töltőanyag, amely politejsav (Poly D, L-laktid) és hialuronsav kombinációja. A fő összetevő - a politejsav (PLA) biológiailag lebomló anyag. Az injekció beadása után néhány hónappal maradéktalanul, reziduális hatások nélkül metabolizálódik. A politejsav (PLA) serkenti a kollagén szintézisét a bőr sejtjeiben, jeleket küldve a testnek a regenerációról, és aktiválja a fiatalodást. Az újonnan képződött kollagén tartósan, akár 2 évig is megmaradhat.

 

Korszerűbb bőrfiatalító eljárásról beszélünk. A kezelést kifejlesztő kutatók a sebgyógyulás folyamatát vették alapul. Általában két speciális anyagot tartalmazó kémcsőbe kb. 30 ml vért vesznek le, majd különválasztják a plazmát a vörösvértestektől.  Az így előkészített vérplazmát apró tűszúrásokkal, egyenletesen juttatják be a bőrbe. 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére