RSS Feed

Bajorország:13 ezer korona áldozat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 03. 17:15:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bajorország:13 ezer korona áldozat

A második legnépesebb német tartományban 13 millió ember él. A Bajor Szabadállamban {Freistaat Bayern} tavaly óta 495 ezer koronavírusos személyt regisztráltak: a fertőzöttek zöme már tünetmentes, illetve gyógyulóban van.

A festői Ausztriával és a Cseh Köztársasággal szomszédos dél-német régióban március végéig, immáron lassan 13 és félezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak és mutációinak. Bajorországnál súlyosabb a helyzet Északrajna-Vesztfáliában, ahol már átlépte a 14 ezret az elhunytak száma. A keleti tájakon - lásd. Szászország {8,3 ezer fő} / egykori NDK - kívül durva a helyzet a nyugati borvidékeken, Baden-Württembergben {8,7 ezer} és Hessenben {6,3 ezer} is.

Egyre túlterheltebbek az orvosok, mentősök, ápolók Németországban, ahol eddig összesen 2,8 millió fertőzöttről szólnak a statisztikák. Az NSZK-ban szerdán a 76 ezeret meghaladta az elhunytak kvótája. A szakemberek elégedetlenek az oltások tempójával, hiszen míg Nagy-Britanniában a felnőttek fele már kapott vakcinát, addig az EU legnépesebb, 83 milliós tagállamában csak 10 százalékos szintnél tartanak. A fővárosban és az azt körülölelő Brandenburgban eddig „csak” hatezernégyszáz elhunytról szólnak a fekete krónikák. A Saar-vidéken {925 fő}, a tartományi jogú Brémában {405} és Hamburgban {1,4 ezer} viszonylag ritka a végzetes tragédia.


Fotó: - a -
Lap tetejére