RSS Feed

Augsburgi autós kalandok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 03. 8:30:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Augsburgi autós kalandok

A szép idő beköszöntével nem unatkoznak a dél-németországi rendőrök. Sajna a 300 ezer lakosú Augsburgban sem tartja be minden közlekedő az 50 km/órás megengedett legnagyobb tempót. Egy tavaszi „rekordert” 120 km/órás sebességgel meszeltek le a zsaruk.

A furge, peches 23 éves Audi sofőr három hónapra búcsút mondhat a jogsijának, s 480 eurós bírságot is fizetnie kell. Lassabban hajtott az BMW tulaj, akit 77 km/órás sebességgel fotóztak le Augsburg 50-es zónájában. Ennek a 22 esztendős fiatalembernek „csak” 80 eurójába fáj a közúti kaland. Egy 32 éves román férfi drogozva bukott le a volánnál: a vérvétel megállapította, hogy nem amatőr versenyző akadt a bajor rendőrök horgára! A német lakcímmel nem rendelkező külföldi helyszíni pénzbírságának összegét nem közölte a hatóság a sajtóval.

Egy márciusi éjszakán tünt fel az a kamasz, aki vezetői engedély nélkül, ittasan autózott. A kábítószert is fogyasztó 18 esztendős legény húsvétkor aligha fog locsolkodni, mert kivizsgálásra kórházba került. Egy több órás közlekedési kontroll során közel kétezerháromszáz járművet mértek be a rendőrök egy híd közelében, ahol gyakoriak a balesetek. Összesen 105 járművezető hajtott túl gyorsan. A bajnok egy Audis és egy BMW-s lett, akik a 100-as övezetben 200 km/órával robogtak. Nem olcsó mulatság!

Fotó: -a-
Lap tetejére