RSS Feed

Tiguan és az ellenfelek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 02. 12:26:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tiguan és az ellenfelek

Szülőhazájában, Németországban - a Golf mögött - a drágább Volkswagen Tiguan a második legnépszerűbb modell, így tavasszal az új kocsik piacán. A már hazánkban is kapható, ráncfelvarráson átesett típus az SUV kategóriája sztárja. Ráadásul a vevők zömében dízel változatban rendelik meg a csinos verdát.

Az európai, ázsiai, amerikai szabadidős terepjáróknak jelenthet riválist az alapáron már 10 millió forint körül hazavihető, csúcsverzióban másfélszer ennyit kóstáló wolfsburgi táltos. Ám izgalmas konkurense lehet a nálunk ritkaságnak számító, előlnézetben futurisztikusan ható új Cadillac Crossover-SUV. A tengerentúli modell a túlméretezett amerikai típusok mezőnyében már-már szolídnak mondható. Az 50 ezer euró alatti kategóriában persze nagy a tülekedés a vevők kegyeiért!

A négyhengeres Cadillac XT4 Crossover-SUV 2021-es szériája kívül-belül gondos dízájner munkáról árulkodik. Az EU-ban 237 lovas turbó erőforrással kínált szabadidős autó a hasonló kategórájú Volkswageneknek, Audiknak, BMW-knek, Volvóknak ígér többek közt kihívást. Az összkerékmeghajtással is megrendelhető XT4-es kilencgangos automataváltóval kényezteti sofőrjét. Az új VW Tiguan, az Opel Mokka és a Renault Koleos jutányosabb árával, tekintélyesebb európai szervízhálozatával lehet versenyképes a Cadillac-kel szemben.


Fotó: -a-
Lap tetejére