RSS Feed

Turizmus: rizikós régiók

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 02. 8:23:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Turizmus: rizikós régiók

A német Külügyi Hivatal (AA) e napokban is óva int a nem feltétlenül szükséges – pl. turisztikai – utaktól hazánkba. Persze az ilyen antiajánló listán Afganisztántól Albániáig és Tunéziától Ukrajnáig számos állam szerepel: főleg a koronavírus-járvánnyal és/vagy politikai instabilítással összefüggésben.

Algériára és Egyiptomra, valamint a spanyol szigetvilágra csak részleges beutazási korlátozások érvényesek, így húsvét táján. Aggódnak is a német, francia, brit egészségügyi szervek, hogy honfitársaik legkésőbb áprilisban megrohamozzák a Baleárokat és Észak-Afrika partvidékét. Noha az EU-polgároknak még húsz százaléka sincs beoltva a koronavírus ellen, az utazási irodák és szállodaláncok, karöltve a légitársaságokkal javában csábítják már a napimádó családokat délre.
Igen ám, de a berlini külügy Angolától Argentínáig és Bangladestől Bosznia Hercegovináig nem ajánlja az idegenforgalmi célú kiruccanásokat. Hiszen nem áprilisi tréfa, hogy az öreg kontinensen már sok százezer halálos áldozatot szedett az elmúlt 15 hónapban a Covid-19 járvány és aktuális mutációi. Ha májusig nem csupán a tesztek szaporodnak, hanem (látványosan!) az oltások is, akkor nyugodtabb nyarunk lehet Berlintől Budapestig és Bécstől Barcelonáig, mint amilyen a tavalyi őszi, idei éveleji szezon volt!

Fotó: -a-
Lap tetejére