RSS Feed

Pierre Cardin és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 04. 02. 17:21:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pierre Cardin és a többiek

A francia és a nemzetközi divat koronázatlan királya 98 esztendősen hunyt el decemberben. Ugyancsak tavaly távozott az élők sorából Pierre Cardin honfitársa, Valéry Giscard d'Estaing volt államfő, Juliette Gréco énekes-színésznő és a szintén kilencven feletti Michel Piccoli. Keserédes névsor olvasás!

John Le Carré brit kémregény szerző röviddel 89. születésnapja után tette le a tollát. A francia és a nemzetközi divat koronázatlan császára 98 esztendősen szintén decemberben hunyt el. Tavaly távozott az élők sorából Pierre Cardin honfitársa, Valéry Giscard d'Estaing volt államfő, Juliette Gréco énekesnő és az ugyancsak kilencven feletti Michel Piccoli is. A sepsziszentgyörgyi teátrum ugyancsak gyászolt a közelmúltban: Molnár Gizella erdélyi magyar színésznőként az anyanyelv ápolásáért is sokat tett hosszú pályafutása alatt. A csodálatos Pécsi Ildikó is itt hagyott minket decemberben, majd 2021 elején Börcsök Enikő vonult le végleg a pesti Vígszínház deszkáiról.


Réges-rég imádom Jiří Menzel filmjeit – az Oscar-díjas prágai zseniért is szóljanak a harangok! Ha valaki nem látta a Szigorúan örzött vonatokat, a Sörgyári capricco-t, az Őfelsége pincére voltam-ot – van mit bepótolnia a koronakáosszal átitatott 2021-ben. Érdemes az alapul szolgáló (másik cseh legenda) Bohumil Hrabal könyveit is leemelni a polcról! A Monty Python nevettető brit brigád legendás tagja, Terry Jones már ugyancsak a mennyben kacagtat.


Fotó: -a-
Lap tetejére