RSS Feed

Korrupt képviselők, trükkös mentősök

Mogyorósi Géza - 2021. 04. 03. 8:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Korrupt képviselők, trükkös mentősök

E hetekben több egészségügyi botrány is izgalomban tartja a német közvéleményt és a hatóságokat. Egyrészt akadozik a koronavírus elleni oltás, így az EU legnépesebb tagállamában eddig csupán a lakosság tizenkét százaléka van beoltva.

Másrészt néhány konzervatív politikusról kiszivárgott, hogy az arcmaszkok beszerzése révén sok százezer eurónyi „prémiumot” vágtak zsebre. Még jó, hogy ilyen a Kárpát-medencében elő sem fordulhatna, noha minden turulra jut két lélegeztetőgép és egy fészeknyi stadion. (Foci nincs, járvány van – nevezzük át az arénákat oltóközpontoknak?) De kanyarodjunk vissza a 83 milliós NSZK egészségügyi konfliktusaihoz! A kiváncsi sajtó kiderítette idén, hogy az errefelé már-már szenteknek tartott patikusok is – szó szerint – hülyére keresték magukat az állam által biztosított ingyenes maszkokkal. Talán azzal a három darabbal is, melyet 60. születésnapom után kaptam ajándékba a berlini Ku'dammon? Lélegzetelállító zsiványság! Ha ez igaz, akkor a gyógyszerészek bekaphatják a magnézium tablettámat és a grátisz papírzsepit!
Szűk fél esztendővel a következő szövetségi - Bundestag - választások küszöbén érzékenyen érinti Angela Merkel pártját, hogy több kereszténydemokrata képviselő volt kénytelen visszaadni e napokban a mandátumát. Az ok: korrupció gyanúja. Sok bírálat éri a CDU/CSU-SPD kormányt a Covid-19 vírus elleni vakcina hiánya miatt. Noha december óta zajlanak az oltások, a háziorvosoknál meglévő kapacitás kihasználatlan, s több oltási centrumra is lakat került – átmenetileg – a tavasszal oltóanyag hiány miatt. Áprilistól minden jobb lesz – ígérik a „szakemberek”, hiszen több tízezer háziorvos is beszáll a fecskendezésbe!
A legfrissebb botrány a festői Dél-Németországban robbant ki. Fény derült arra, hogy  Baden-Württembergben egy több székhellyel rendelkező betegszállító cégnél hamis számlázás folyt. A tartományi bűnügyi hivatal és az államügyészség feltételezése szerint az érintettek a mentőautókkal általában egyszerre több pácienst fuvaroztak. Ám a szolgáltatás költségeit egyes betegekre levetítve nyújtották be a „Krankenkasse”-hoz, milliós plusz bevételekre szert téve. Dörzsölt. Az ügyben öt, 36 és 43 év közötti mentős munkatárs ellen kezdődött házkutatásokkal spékelt vizsgálat. Folyt. köv? - kérdik 2021 áprilisában az adófizető német polgárok!

Fotó: -a-
Lap tetejére