RSS Feed

Hertha: áprilisi optimizmus

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 03. 29. 11:49:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hertha: áprilisi optimizmus

Dárdai Pál berlini labdarúgó klubja 3:0-ás diadalt aratott múlt vasárnap. Már nagyon vártuk a sikert. A győzelem egyfajta születésnapi ajándék volt – a '76-os évjáratú francia borocska mellé – a 45. születésnapját márciusban ünnepelt magyar trénernek.

„Felszabadulásunk ünnepén”, április 4-én lokálderbin randevúzik majd az FC Union és a szintén berlini Hertha BSC foci csapata. Több különlegessége is lesz a Bundesliga 27. játéknapjának. Egyrészt talán pár száz néző előtt vívnak majd csatát a fővárosi sportemberek, vagyis nem üres stadionban rohangásznak a fiúk. Másrészt az idén jobban szereplő Union együttese legutóbbi, márciusi meccsén (5:2) veszített az Eintracht Frankfurt ellen. Míg Dárdaiék nyertek, s nem is kicsit! Hertha BSC kontra Bayer Leverkusen 3:0. Kérdés ki, milyen formában lesz húsvétkor?

S mi történt még a germán gyepen e tavasszal? Nos a Bielefeldet megverték a vendég lipcsei labdarúgók (0:1). Ergo Gulácsi Péter már-már unatkozott az RB Leipzig kapujában. A tabellán előttük araszoló FC Bayern a VfB Stuttgartnak (4:0) tartott megalázó tornaórát. Köln-Dortmund 2:2. A Bundesliga sereghajtója a Schalke nem okozott csalódást, odahaza is nagyon kikaptak. Ezúttal a Mönchengladbach éleslövészeitől (0:3). A szezonban sokadik új trénerük szerintem már régen megbánta, hogy odaszerződött a lúzer kék-fehérekhez! S nem ment el például Burkina Faso jéghoki csapatához edzőnek, avagy gyúrónak Japán (minden hájjal megkent) női szumó válogatottjához!


Fotó: -a-
Lap tetejére