RSS Feed

Készülődik A besúgó

M. A. - 2021. 03. 28. 13:00:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Készülődik A besúgó

Az HBO Europe új, magyar saját gyártású sorozat forgatásába kezdett A besúgó címmel. A sorozat egy csapat fiatal felnőtté válásának és felemelkedésének története a nyolcvanas évek Magyarországán.

A történet főszereplője a húszéves Geri (Váradi Gergely), aki Budapestre költözik, majd kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz. A csoportot Száva Zsolt (Patkós Márton), a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. Geri azonban az Állambiztonság besúgója, és minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait – írja a kreativ.hu.

 

A sorozat író-rendezője, Szentgyörgyi Bálint, a producer Závorszky Anna, aki  szerint a sorozat fiatalosan bevállalós lesz, amely „történelmünk megosztó időszakáról szól, és szándékunk szerint több generáció számára nyújt majd lebilincselő szórakozást.”

 

A sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, mellette Mátyássy Áron (Aranyélet, Víkend) és Miklauzic Bence (Parkoló) rendez több epizódot. A vezető operatőr Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis, Liza, a rókatündér), a díszlettervező Láng Imola (Feleségem története, Testről és lélekről, Terápia).


Fotó: HBO / Orbital Strangers
Lap tetejére