RSS Feed

Az olimpia a tét a ritmikus gimnasztika Vk-n

M. A. - 2021. 03. 27. 15:27:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az olimpia a tét a ritmikus gimnasztika Vk-n

A karika és a labda szerek selejtezőivel kezdetét vette a Vk-széria, amelynek első állomását a hétvégén Szófiában rendezik, ezek a viadalok Pigniczki Fanni szempontjából az olimpiai kvótaszerzés miatt bírnak óriási jelentőséggel.

A háromnapos megmérettetés első két napján a selejtezőket, míg vasárnap a döntőket a tartják. A kvalifikáció első napján a labda és a karika szerek selejtezőit tartották meg. A hatvan versenyzőt négy csoportba sorsolták, ez alapján Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna az utolsó, azaz a “D” csoportba került.

 

A mieink labdával kezdtek, először Wiesner (19.800), majd Pigniczki (21.950) mutatta be gyakorlatát. Ezt követte a karika, ahol szintén Pigniczki ért el jobb eredményt (22.600), Wiesner 19.100 pontot kapott gyakorlatára. Ez azt jelenti, hogy Pigniczki Fanni 44.550 ponttal a 14. helyen áll az összesített versenyben, míg Wiesner Hanna a 35. (38.900)

 

„Fanni elképesztően izgult a verseny előtt, talán még sohasem izgult ennyire. Mindketten tudjuk, hogy ezek nem a legerősebb gyakorlatai voltak, tud ennél jobbat is, de nem lehetünk elégedetlenek. Ekkora kihagyás után volt, akinek sokkal nagyobb formahanyatlása volt, Fanni végül is remekül megőrizte formáját” – nyilatkozta Deutsch-Lazsányi Erika, MRGSZ TB-elnöke.

 

 


Fotó: nemzetisport.hu/Fotó: Ulrich Faßbender
Lap tetejére