RSS Feed

Jó emberek a Centrál Színházban

M. A. - 2021. 03. 27. 17:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jó emberek a Centrál Színházban

Hét évvel ezelőtt mutatta be a Centrál Színház David Lindsay-Abaire darabját a Jó embereket. Az előadást március 27-én online is meg lehet nézni, a főbb szerepekben Básti Juli és Szervét Tibor látható.

Nem félünk a farkastól, A vágy villamosa, Az ügynök halála - az amerikai dráma aranykorának legszebb darabjai - és most itt a Jó emberek, ami húsbavágó témájánál és szellemes hangütésénél fogva méltó folytatása ezeknek a műveknek.

 

A Pulitzer-díjas Lindsay-Abaire darabja Bostonban játszódik, mégis könnyű benne felismerni a mi valóságunkat. Margie Walsh hétköznapi nő: az utcán észre se venni. Margie Walsh nem mindennapi nő: egész életében titáni küzdelmet folytatott a túlélésért. Most, túl az ötvenen, a sors felé sodorja tinédzser kori szerelmét, Mike-ot. A köztük lévő hajdani kapcsolatból vajon maradt-e valami, vagy csupán két idegen szembesül a közös múlt árnyaival?

 

David Lindsay-Abaire 2011-es drámájának főszerepét New Yorkban Frances McDormand, Londonban Imelda Staunton alakította, a Centrál Színház ősbemutatóján Margie-t Básti Juli játszotta. Puskás Tamás rendezését itt lehet megtekinteni, március 27-én.

 


Fotó: Puskel Zsolt / Port.hu
Lap tetejére