RSS Feed

Bocsánatos bűn

Regös István - 2021. 03. 26. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bocsánatos bűn

Az egyik ájtatos, magas rangú kormánytag, akinek jobb, ha ki sem mondjuk a nevét, azt mondta, nem érti, mi bajuk az embereknek és miért nem tudják végre békén hagyni Sz. Józsefet, aki nemrégen még a vezető kormánypárt korifeusa volt? S aki néhány hónappal ezelőtt produkált egy azóta már világhírűvé vált és elismerésre méltó nehézségű artistamutatványt.

Ez az úr, talpig semmiben - bocsánat, azért egy hátizsák mégiscsak volt rajta -, egy brüsszeli, emeletes ház lakásából menekülve lemászott az épület esőcsatornáján. Eleinte sikertelenül próbált meg kijutni az ominózus ház teraszára, de a tulajdonosok sikítva menekültek, amikor meglátták ezt az urat menekülés közben, alul-felül szakállasan. Az utcán a járókelők rémülten kiabáltak rendőrért, mert azt hitték, betörő. Na, de meztelenül? Nem kellett sok idő, a földre érő Sz. Józsefet rendőrök vették körbe, falhoz állították, miként a közönséges bűnözőket szokás, s elhíresztelték, hogy drogra utaló csomagot találtak a hátizsákjában. Ahonnan pedig menekülni akart, nem volt más, mint egy homoszexuális buli helyszíne, ahol rajta kívül még több, magas rangú - nem is tudom, hívjuk őket - férfi partizott vidáman.

A törvény mindenütt és mindenkire érvényes

Sz. József, akkori ismereteink szerint több helyen is megsértette a törvényt. Egy, a kijárási tilalmat, kettő, a drogra vonatkozót, három, a nyilvános meztelenkedés nyilvános riadalmat keltő magatartását. Hónapok teltek el és nem hallottuk egyszer sem, hogy a magyar törvények szerint mi jár ezekért a cselekedetekért, mert dicséret nem, az biztos. Ráadásul Sz. József európai parlamenti tisztségviselő volt, aki viselkedésével súlyos szégyent hozott hazájára. De mi van vele? Annyi elég, hogy elmondjon néhány Miatyánkot? Elfogadjuk és megbocsájtjuk neki a történteket, mert lemondott a tisztségeiről? Miért, valaki azt gondolta, hogy ezek után még megtarthatja politikai tisztségeit? Nem tartozom a vért követelők közé, de valamit mégis csak tenni kellene! Most, amikor tele van az internet a belga rendőrök által felvett filmjelenettel, amely Sz. Józsefről szól, széttett lábbakkal a falhoz támaszkodik? Magyarországon viszont hallgatunk, mint ürülék a fűben?


Az alkotmány egy ország arcképe

Nem hiszem el, hogy nemi identitásáról, elferdült életéről senki nem tudott a pártjának vezetésében. Senkinek nem jut eszébe, akik a hatalomban komoly szerepet játszanak, hogy az alaptörvényt ez az ember alkotta meg Brüsszel és Budapest között egy vonatkupéban? Nem gondolják, hogy egy ilyen erkölcsű embernek mégsem kellene előírnia az átlag magyar emberek jogait és kötelezettségeit? Sürgősen, kormányváltás nélkül is egy új alkotmányt kell megalkotni, pontosan olyat, amilyenre szüksége van a magyar népnek! Ezt az Sz. J. által kreált alaptörvényt pedig ki kell lökni. Akkor talán sok millió ember megnyugodna. Igaz, nem követelünk börtönt, csupán tisztánlátást. Vannak-e még ilyenek a hatalom csúcsán? Ha igen, a nép érdekében el kell őket tüntetni. Ha pedig nincsenek, annak valamennyien örülnénk. 

Az ellenzéktől ne féljetek!

Nem tudom, mi lesz Sz. J. ügyének a vége. Sokan kérdezik, miért nem fejezték már be, mit csámcsog rajta még mindig az ellenzék? A válasz egyszerű. Ez az egész botrány az Európai Unió székhelyén, Brüsszelben történt. Belgiumban sok mindent másképp értékelnek, mint Magyarországon. Azért volt csend Sz. J. körül, mert a belga rendőrség nyomozott és amint nem talált elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy nyilvánosságra hozza, nem szivárogtatta ki az apró részleteket. A napokban azonban előkerült egy film, melyet a belga rendőrség készített, és amelyből néhány percnyit láthattunk. Mi, újságírók pedig azt gondolhatjuk, hogy ez a film, újra forróvá tette Sz. J. ügyét. Ebben ez a legszörnyűbb, hogy Magyarország alaptörvényét az alkotmány helyett ez a nyilvánosan besározódott ember készítette. Egyre többen gondolják, hogy ezen az alaptörvényen sürgősen változtatni kell, különben rajtunk fog röhögni a fél világ. A kérdés azért időszerű, mert még eleje sincs mindennek, nemhogy vége. Addig egészen biztos nem lesz nyugalom, amíg ezekre a kérdésekre nem ad a hatalom elfogadható választ. Sz. J. minden tisztségéről lemondott, bocsánatot kért mindenkitől, az egyháztól, a pártjától, egész Európától. Tehát a rolót lehúztuk, Sz. J. - ügy nincs. S mert tudjuk, hogy nincs egyedül, aki hozzá hasonló ügyekbe keveredett például jachton, különgépen stb., ezért a saját érdekében is lépnie kell a kormánynak, mert, ha nem, sokkal csúnyább vége is lehet ennek a bizonyos Sz. József - ügynek.


Fotó: Németh András Péter
Lap tetejére