RSS Feed

Húsvéti tippek a kiegyensúlyozott ünnepért

M. A. - 2021. 04. 03. 12:08:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Húsvéti tippek a kiegyensúlyozott ünnepért

Bár a nagy rokonlátogatásokról idén is le kell mondanunk, ettől még nem kell elfeledkeznünk az ünnepi hangulatról. Egy kis szervezéssel most is készíthetünk izgalmas húsvéti fogásokat, ráadásul az egész családot bevonhatjuk az előkészületekbe.

 

A húsvét a legtöbbünknek egyet jelent a családi találkozásokkal és a hatalmas lakomákkal – bár az előbbiről a járványügyi korlátozások miatt le kell mondanunk, az ünnepi fogások – egy kis átalakítással – ugyanúgy az asztalra kerülhetnek. Annak érdekében, hogy a készülődés ne legyen túl nagy macera, hanem izgalmasan és vidáman teljen, vonjuk be az egész családot, legyen szó a tojásfestésről, díszítésről vagy akár a konyhai feladatok felosztásáról. Ha például süteményt készítünk, a gyerekek formázhatnak nyuszi-, tojás- vagy más húsvéti motívumot a nyers tésztából, és ezeket ki is díszíthetik ételfestékkel; vagy pedig a sütinyalókákhoz segíthetnek gombócokat gyúrni. A közös sütés az egész családnak izgalmas program, ráadásul utána még jobban esnek a finom falatok.

 

Sütemények, majonézes kukorica, főtt sonka – a rengeteg ínycsiklandó étel mellett valódi kihívás tartani az egészséges étrendet húsvétkor. Pedig lehet úgy is kiegyensúlyozottan táplálkozni, hogy közben nem maradunk le egy finom fogásról sem: egyedül az a fontos, hogy az étkezések során odafigyeljünk a megfelelő arányokra. A Rama szakértői szerint hasznos technika, ha a kezünket vesszük alapul az egyes mennyiségek meghatározásakor: így könnyen kiszámíthatjuk mérleg nélkül is azt az 1-2 adagot, amit az adott ételcsoportból célszerű elfogyasztani.

 

A sütés-főzésnél az sem mindegy, hogy milyen alapanyagokat választunk, hiszen ezek az étel íze mellett a kiegyensúlyozott táplálkozásra is hatással vannak. Vásárláskor mindig figyeljünk oda, olvassuk el a címkéket, hogy olyan természetes, fenntartható élelmiszereket, köztünk margarint válasszunk, amelyek beilleszthetőek az étrendünkbe. A Rama margarinok például 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak.


Fotó: -a-
Lap tetejére