RSS Feed

Hrutkát kirúgták, s már csepülik

Dalia László - 2021. 03. 22. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hrutkát kirúgták, s már csepülik

Hrutka János volt az egyetlen a magyar foci környékén, aki Gulácsi Péter kiállását a szivárvány családok mellett támogatta. A többiek valószínűleg úgy érezték, kockázatos szembemenni a hivatalos kurzussal, s magára hagyták a Lipcse kapusát. Hrutka pedig megkapta a jutalmát, három és fél év után felmondtak neki a Spíler TV-nél.

Természetesen a TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV nem rótta fel Hrutkának, hogy a melegek érdekében felszólalt, inkább arra hivatkozott, hogy időről-időre megújul a szakértői csapat  és most is ez történik. Hogy aztán miért egyedül Hrutkát cserélték le és miért éppen most, ezt persze nehezen lehetne megmagyarázni és ezzel nem is bíbelődne sokáig a TV2 sajtó osztálya. S arra mit fognak lépni, hogy a szakma egyik legjobb sportkommentátora Gundel Takács Gábor kiállt barátja mellett?Nos, erre nagyon kíváncsi vagyok. Gundel ugyanis a TV2-nél dolgozik, tehát ezt nem nyelhetik le, mert akkor Hrutkát sem kellett volna elmozdítani.

Pártunk és kormányunk média központja tud azért hibázni is, mert miközben a Spíler TV nem ismerte el, hogy Hrutkának a szivárvány nézetei miatt kellett mennie, a fideszes médiaholdinghoz tartozó Four Four Two magazin támadásba lendült. Nem vártak semmilyen jelre, tolták a lejárató biciklit üde, mámoros arccal. Hogy-hogy nem, hirtelen Hrutka szálfa lett a szemükben. Már a cikkük címe mindent elárul, már abba beleírtak mindent."Hogyan vitte majdnem csődbe a Fradit Hrutka János – kétszer is". Úgy tálalják, hogy Hrutka 2002-ben 93 milliós szerződést kötött a Fradival, noha ekkor a klubnak anyagi gondjai voltak, és megemlítik, hogy néhány évvel később felszámolási eljárást indítottak a csapat ellen. Ehhez ugyan Hrutkának semmi köze nem volt, de hát kit érdekelnek a tények, ha bele lehet rúgni egy "melegjogi aktivistába". És szóba kerül a Jobbik is, azt állítják, hogy Hrutka közel állt a párthoz és Vona Gábor akkori pártelnökhöz, ám miután a Jobbik szélsőjobboldali pártból balliberálissá vált, a menedzser is váltott.

Borzasztó volt olvasnom, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt találta mondani, azokat a propagandistákat, s meg is nevezte a TV2 és az Origo újságíróit, akik "szándékosan rossz hírét keltik másoknak, hamis és valótlan tényeket állítanak", egy időre eltiltaná a foglalkozásuktól. Nos, ez nem jogállami megoldás, ellenben, be lehet őket perelni és súlyos összegeket lehet a lapjuktól és tőlük nyerni, ha a bíróságon megbuknak. Igaz, amíg számolatlanul kapják e sajtótermékek a pénzt, addig röhögve fizetnek, de ha majd a bőkezű forrás elapad, ez is megváltozik. 

Fotó: -a-
Lap tetejére