RSS Feed

Hertha – hátrányban

Mogyorósi Géza - 2021. 03. 19. 8:00:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hertha – hátrányban

Ha májusban, a 34. játéknap küszöbén elmegy háziorvosához az arcmaszkos berlini sportbarát – magas vérnyomásra és depresszióra panaszkodva – akkor a doki két dolgot kérdez meg a pácienstől. 1. Sok alkoholt fogyaszt ön? 2. Netán a Hertha BSC-nek szurkol? Mi tagadás Dárdai Pali labdarúgó teamje volt már jobb formában is.

Sajnos jogos a fehér köpenyes szakember kérdése, hiszen a Bundesliga toplistáját továbbra is az FC Bayern vezeti az EU legnépesebb tagállamában. A bajorok a  minap például 0:1-re darálták be a házigazda berlini foci csapatot. A Spree-nél pár éve még kisebb dráma volt a sportrajongók számára, hogy klubjuk lecsúszott a germán tabella negyedik, majd ötödik helyére. Ráadásul az FC Bayern laza gólparédája után 2021 márciusában a Dortmund 2–0-ra kalapálta el a Herthát. Így a januárban trénerként visszatért Dárdai Pál egyesülete most a 16. a Bundesliga toplistán. Hátrébb, a 17. placcon a Mainz és a szinte tuti kieső Schalke: ők március idusán {az új edző ellenére} ismét megalázó, öt gólos vereséget szenvedtek!

Rájár a rúd a magyar kapitányra! Pali peches brigádja idén csak az Augsburg ellen tudott győzni 2:1-re a tavasszal, amúgy jobbára vereség után bandukolnak tusolni a srácok. Dárdai lelkes motivátor, okosan érvel, kommunikál, de az öreg motoros Sami Khedira beépítése a fiatalos teambe mit sem ér, ha a világbajnok – hajdan a Real Madridban is sikeres – focista sérülésekkel bajlódik. Talán áprilisi (nem tréfa!) 34. születésnapját is a kispadon ünnepli majd a német-tunéziai gyökerű labdarúgó.

Sajna a házibázis, az Olympiastadion sem hoz szerencsét Palinak. Ott, ahol honfitársaink többek közt tíz aranyat söpörtek be a '36-os nyári ötkarikás játékokon, a Hertha csak csetlik-botlik. Még a leghízelgőbb kommentátorok is csupán a berlini csapat deffenzív értékeit méltatják. Ám a drukkerek – köztük én is – támadó stílust és hálórezegtetést várunk Dárdaiéktól. Meg persze azt, hogy 2021 őszén ne csússzon vissza a másodosztályba a szimpatikus, momentán kudarcos fővárosi klub, melybe már – Pali eldőjének – Bruno Labbadiának is beletört a bicskája. Kár lenne, ha a lelkes magyar edző a sorsára jutna. Lapát? Fel. Támadás!

Fotó: -a-
Lap tetejére