RSS Feed

Az idén is lesz Budapesti Tavaszi Fesztivál

Berkes Orsolya - 2021. 03. 05. 9:29:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az idén is lesz Budapesti Tavaszi Fesztivál

Húsvét után, április 9-18. között rendezi meg a Budapest Brand nZrt. a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF), amely idén ingyenes lesz és 10 napon át online formában jelentkezik. A szervezők ezzel a kulturális élménysorozattal segítenek a hónapok óta korlátozások között élők számára elviselni a bezártságot, egyben folytatják a felbecsülhetetlen értékű fővárosi fesztivál hagyományát.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981 óta az ország egyik legnagyobb és legnívósabb kulturális fesztiválja. A több generáción és politikai rendszeren átívelő összművészeti eseménysorozat 40 éve állít színpadra meghatározó hazai és külföldi előadókat, egyedülálló kulturális színfoltot teremtve a fővárosban. A pandémia miatt a fesztivál 2020-ban elmaradt, és már most is sokan temették, Budapest azonban idén újraéleszti a hagyományt. A négy évtizedes múlttal bíró sorozat a város számára kiemelten fontos jelentést hordoz, hiszen karnyújtásnyira hozza a kultúrát a városban élőkhöz és az idelátogatókhoz.
Budapest ezekben a nehéz időkben is fontosnak tartja, hogy megőrizze azokat az értékeket, amelyekre büszke lehet, és amelyek összekötik az itt élőket - mondta el Gy. Németh Erzsébet, Humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. A Budapesti Tavaszi Fesztivál pedig egy ilyen érték, amire a Főváros vigyáz és vigyázni is fog, bármilyen ellenszélben kell is kiállnia emellett - tette hozzá. 
A BTF mindig is világszínvonalú eseménysorozatot jelentett idehaza, amelyet a magyar tehetség és a külföldi sztárok jelenléte keretezett. A közönség számára pedig 40 éve nyújt igazi fogódzót a tavaszi időszakra, találkozási, művelődési és szórakozási teret kínál családoknak és barátoknak. Múltjával, az általa megszólítottakkal történelmileg elvitathatatlanul Budapest részévé vált.
A mi célunk, hogy fesztiváljainkkal közelebb menjünk az emberekhez, és olyan élményt adjunk nekik, amitől erőre kapnak a hosszú bezártság után - mondta el Faix Csaba, a fesztivált szervező Budapest Brand vezérigazgatója. Idén ezt a korlátozások idején úgy tudjuk megtenni, hogy az egész fesztivált streameljük, és bárki ingyen megnézheti az otthonában, ahová sajnos már túl régóta be vagyunk zárva - tette hozzá.    
Hogy miben lesz mégis más és új az idei? 

Az online megvalósulás miatt 2021-ben előtérbe kerülnek a vizuális tartalmak. A szervezők mindennap egy highlight eseménnyel készülnek, ami méltó módon merít a fesztivál 40 éves tradíciójából. Ezeket mai, aktuális kísérőrendezvények egészítik ki, összekapcsolva a múlt hagyományát a jelen irányaival. Az idei fesztivál így egyfajta virtuális, retrospektív tárlata lesz az elmúlt évtizedeknek, miközben friss eseményekkel és élményekkel látja el a képernyők előtt ülőket. Minden előadás ingyenesen követhető lesz online felületen.
A Budapest Brand nZrt. médiapartner bevonásával biztosítja, hogy minél szélesebb körben elérhetővé váljon a fesztivál. 
A pontos programokat később, az eseménysorozat indulása előtt jelentik be a szervezők, de addig is save the date: 2021.04.09-18.

A 2019-es BTF legjobb pillanatai: https://www.youtube.com/watch?v=_eDX_CXzpCU
A Budapesti Tavaszi Fesztivál Facebook oldala: https://www.facebook.com/BudapestiTavasziFesztival 
A Budapesti Tavaszi Fesztivál Instagram profilja: https://www.instagram.com/tavaszifesztival/ 
Bővebben: https://enbudapestem.hu/2021/03/budapesti-tavaszi-fesztival/  


Fotó: gotourist.hu
Lap tetejére