RSS Feed

A Vérszipoly a Centrálban

M. A. - 2021. 03. 05. 9:42:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Vérszipoly a Centrálban

Nagy esemény készülődik a Centrál Színház háza táján: március 6-án 19 órakor lesz az első igazi online premierük. Sok mindent próbáltak már eddig is: Csehov rádiójátékot, Nóti kabarét, repertoáron lévő előadás élő streamjét és moziminőségű vágott verzióját, de kifejezetten online bemutatásra készült új darabbal most jelentkeznek először.


 1984-ben két angolszakos bölcsészhallgató, önképzőköri buzgalomból zenés darabokat kezdett írni a maguk és évfolyamtársaik szórakoztatásra. A Romhányi tanítvány Philipp Istváné volt a szöveg, Bárány Ferenc pedig a zongorát verte és ontotta a dalokat, csupa „ezt már hallottam valahol” dallamot. Így született meg A Vérszipoly.

 

Az ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma Seholsincs országban játszódik, félkegyelmű grófok, melléküzemági bunkó és a rémirodalom hősei: boszorkány és vámpír a szereplők. És persze főszerepben a nő, a kielégíthetetlen feleség, akinek fixa ideája, hogy vágyait egy vámpír teljesítené be legjobban. Az öregecske gróf problémáját egy álvámpír felbérlésével orvosolná, ám ekkor színre lép egy igazi vámpír... Mint látják, vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik a darabot.

 

A grófnőt Tompos Kátya alakítja, Cserna Antal és Ódor Kristóf félkegyelmű grófok, a melléküzemági munkás Fehér Tibor, és Vári-Kovács Péter, mint Vérszipoly tűnik fel. Básti Julit pedig élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség.

 

A szerencsés véletlen hozta, A Vérszipolyt Romhányi József születésének 100. évfordulóján, 2021. március 6-án szombaton 19 órakor mutatják be. Az előadás bármikor és bárhonnan megnézhető lesz.

 


Fotó: Centrál Színház
Lap tetejére