RSS Feed

Negyeddöntőkre készülnek a hokisok

M. A. - 2021. 03. 02. 17:55:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Negyeddöntőkre készülnek a hokisok

Nyilvános sajtótájékoztató keretében lezajlott az ellenfélválasztás a jégkorong Erste Liga negyeddöntői előtt. Az arra jogosult - azaz az alapszakasz első három helyén végzett - klubok eltérő szempontokat latba vetve hozták meg döntéseiket.

Az alapszakaszgyőztes Corona Brassó a 8. Opten Vasas HC-vel játszhat az elődöntőért, a 2. FTC-Telekom viszont a járványhelyzetre való tekintettel az 5. MAC HKB Újbudát választotta. Így a két együttesnek egyáltalán nem kell utaznia, a teljes széria a Tüskecsarnokban bonyolódhat le, hiszen közösen használják a fővárosi létesítményt. 

 

A Csíkszeredának és riválisának, a Gyergyói HK-nak sem kell sokat vándorolnia, a két székely együttes és híveik csak azt sajnálhatják, hogy nem lehet jelen a közönség a mérkőzéseiken, ugyanis más körülmények között garantált telt házakra számíthatnának. Az alapszakaszban negyedikként végzett DEAC-nak a 6. UTE jutott, ez a párharc is a kétesélyesek közé tartozik.

 

Az Erste Liga negyeddöntői március 2-án kezdődnek, a további meccsnapok: március 3., 6., 7., 9. 11. és 13. A párharcok négy nyert mérkőzésig mennek, utóbbi három játéknapot tehát csak szükség esetén veszik igénybe a csapatok. Az elődöntők előtt nem lesz újabb ellenfélválasztás, a párosítás az alapszakasz-helyezések alapján alakul ki. Az előző szezont nem sikerült befejezni a koronavírus-járvány kirobbanása miatt, akkor a jégkorongszövetség döntése alapján a liga megosztott bajnoka lett az elődöntőkben vezetésre álló FTC-Telekom és Csíkszeredai Sportklub.

 

A negyeddöntők párosítása:

 

Corona Brassó (1.)–Opten Vasas HC (8.)

 

FTC-Telekom (2.)–MAC HKB Újbuda (5.)

 

SC Csíkszereda (3.)–Gyergyói Hk (7.)

 

DEAC (4.)–UTE (6.)

 


Fotó: -a-
Lap tetejére