RSS Feed

Spiró György sikerdarabja is nézhető online

M. A. - 2021. 02. 23. 17:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Spiró György sikerdarabja is nézhető online

Február 26-án, 19 órától online látható a Katona József Színház Széljegy című előadása, melynek főszereplői: Fullajtár Andrea, Ónodi Eszter, Takács Kati és Bányai Kelemen Barna.

A darabot Spiró György írta, akit Zsámbéki Gábor még 2015 őszén felkért, hogy írja színpadra Voltaire Candide című regényét. „Január elejére elkészítettem, de nem lett jó. Tűnődtünk, mi lehet a baj, majd Zsámbéki felkért, írjak inkább egy mai magyar tárgyú darabot. Megbeszéltük, milyen típusok, miféle jelenségek érdekesek most a számunkra. Szorgosan dolgoztam, júliusra befejeztem, de annyira közepes lett, hogy nem tártam Zsámbéki elé. Mindenféle létező dolgok voltak összehozva benne, csak az egészből hiányzott az élet” – mesélte Spiró 2018-ban, amikor a Széljegy című előadását bemutatták.

 

Két egykori osztálytárs története. Az egyikük dörzsölt ügyvédnő lett, a másikuk műszaki fordító. Az egyiknek három gyereke és rengeteg pénze van, a másiknak nincs pénze, és egyedül neveli az örökbe fogadott fiát. Az egyik ingatlanok értékesítésével foglalkozik, a másik épp új helyre szeretne költözni...

 

Az online előadást itt lehet elérni. Az előadás rendezője: Zsámbéki Gábor.


Fotó: Katona József Színház
Lap tetejére