RSS Feed

Hertha kontra RB Leipzig

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 02. 22. 8:19:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hertha kontra RB Leipzig

A februárban 19. születésnapját ünnepelt Dárdai Márton is pályára léphetetett vasárnap délután a legendás berlini Olympiastadionban. A fővárosi klub ellenfele a jóval sikeresebb RB Leizig együttese volt, benne Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal, aki a vendégek harmadik gólját szerezte meg.

A 22 játéknapon a nézőmentes Veltins-Arénában, vagyis odahaza szenvedett újabb gyalázatos vereséget az FC Schalke. A Borussia Dortmund sárga ördögei négyszer rezegtették meg szombat este a kék-fehérek nyűtt hálóját (0:4). Ergo a lúzer srácok egyre fürgébben araszolnak a másodosztály felé, gólarányuk 15:56-ra csúnyult. Bezzeg a Dortmund a hatodk placcon tündököl (45:31). Legelől a tabellán a müncheni és lipcsei focisták mókáznak! Ez annak ellenére így, van, hogy a hétvégén az Eintracht Frankfurt 2:1-re legyőzte az FC Bayernt! A Mainz is idegenben remekelt: duplán döngették meg a mönchengladbachi hálót (1:2). 

A Sport-Club Freiburg örömére a Schwarzwald-Stadionban alig volt szemtanúja szombati gurigázásuknak. Az ellenfél ezúttal az Union Berlin volt (0:1). A másik fővárosi team, az Olympiastadionban szikrázó napsütésben fogadta vasárnap a lipcsei profikat. A Hertha BSC a 28. percben gólt kapott Marcel Sabitzer révén, ám sem Petry Zsolt kapus tréner, sem Dárdai Pál vezetőedző, sem fia Márton nem csüggedtek. Az első félidőben egy-egy sárgalappal gazdagodott a két csapat. Nordie Mukiele a 71. percben, majd alig később Willi Orbán újabb (fejes) góllal szaggatta szét a berlini legények álmait, hogy el tudnak rugaszkodni a Bundesliga tabella veszélyzónájából. Hertha BSC – RB Leipzig 0:3.


Fotó: -a-
Lap tetejére