RSS Feed

Hamarosan kezdődik a medvehagyma szezonja

M. A. - 2021. 02. 22. 8:04:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hamarosan kezdődik a medvehagyma szezonja

Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatású, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét. Ezek - többek között - a medvehagyma jótékony tulajdonságai, melynek szezonja hamarosan elkezdődik.

A népi orvoslás a medvehagymát termesztett társához hasonlóan felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére, továbbá bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazza.

 

A hagyma rendszeres fogyasztása a koleszterinszint csökkentésének és így számos szív-érrendszeri megbetegedés megelőzésének természetes gyógymódja. Ezekre pedig a mindennapokban is nagy szükség van, de ilyenkor, amikor tombol egy világjárvány fokozottan ajánlott a medvehagyma fogyasztása.

 

Az enyhe tél miatt az átlagosnál hetekkel korábban, akár már február végén elkezdődhet a jellegzetes fokhagyma illatú, vér- és vesetisztító gyógynövény szezonja. De arra is minden évben fel kell hívni a figyelmet, hogy a medvehagyma levelei könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág leveleivel, melynek fogyasztása viszont mérgező. Éppen ezért fontos, hogy csak bevizsgált, biztonságos helyről szerezzük be a medvehagymát, de ha ez sikerült, akkor rágcsáljuk bátran, salátában, főzelékben vagy épp pogácsába sütve.

 

 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére