RSS Feed

Magyar érem a judo Grand Slam-en

M. A. - 2021. 02. 22. 12:34:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar érem a judo Grand Slam-en

Remek judóval a Grand Slam-dobogóig menetelt Tel-Avivban Tóth Krisztián, bronzérmével elérte a kitűzött célt, visszakerült az olimpiai kiemeltek közé.

A tel-avivi Grand Slam-torna harmadik, s egyben utolsó versenynapján hat magyar judós lépett tatamira, közülük a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián szereplése sikerült a legjobban – számolt be róla a judo.hu.

 

Az MTK Budapest klasszis erőnyerőként kezdett, majd két taktikus győzelem következett, előbb intéssel az észt Kuusik, majd hosszabbításos meccsen ismét intéssel az izraeli Sabag ellen. A fordulópontot az azeri Mehdiyev elleni párharc hozta, a kétszeres Eb-bronzérmes rivális az utóbbi időben sok borsot tör az orrunk alá, Izraelben sem sikerült megtalálni a gyenge pontját, alig több mint két perces küzdelem végén ő jutott be az elődöntőbe.

 

Tóth Krisztián felszívta magát, a vigaszágon vazarival legyőzte az ötszörös kontinensbajnoki érmes kazah Bozbajevet, majd a bronzmeccsen intésekkel felülmúlt a szlovák Milan Randlt. Pánczél Gábor tanítványa pályafutása huszonegyedik World Tour- és hetedik Grand Slam-érmét szerezte meg. A mellé kapott ötszáz világranglistapont előrelépést is hoz neki, számításaink szerint a tizedikről a hetedik helyre ugrik előre a rangsorban, s ha most érne véget az olimpiai kvalifikációs sorozat, a hatodik kiemelt lenne a tokiói játékok sorsolásánál.

 

 


Fotó: judo.hu
Lap tetejére