RSS Feed

Győzikét magába zárták

Dalia László - 2021. 02. 22. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Győzikét magába zárták

Győzike a minap Hajdú Péter vendége volt, az Öszezárva című műsorban. A roma celeb manapság leginkább arról híres, hogy nem beszél a testvérével, mert az ellopta előle a showt, vagyis saját műsora van, Demcsák Zsuzsával villog a Farmon. Ja, nehéz a celebek élete, ha a reflektorok már gyengén világítanak.

Győzike úgy vonult be a stúdióba, mint hajdan a győztes római hadvezérek a Capitoliumhoz, hogy aztán a császár kitüntesse őket újabb kegyével. Győzike még dalt is írt Hajdú Péterhez, mielőtt elindult otthonról, bepakolta a hazai töltött káposztát és persze nem kellett csalódnunk az ízlésében sem. Két-fehér csíkos ingben, mustársárga bermudában és piros cipőben érkezett meg Hajdúhoz. A nézőkkel közölte, hogy Péter ugyanolyan egoista és úgyanúgy szereti a sikert, mint ő, csak az a különbség kettejük között, hogy ő nem váltogatja a nőit, ugyanazzal a kel és fekszik már 28 éve. Na, és még le sem ültek, Győzike rázúdította élete minden búját, baját Hajdúra, aki köpni, nyelni nem tudott, csak a tepertőt kínálgatta, egyébként nem volt több biodíszletnél. Győzike nem Hajdú Péterrel volt összezárva, hanem saját magával, mint aki évek óta hiába könyörög pszichiáterért és most ingyen, sőt talán némi gázsiért kibeszélheti magát, lelki szemetesládának használva a műsort Friderikuszt gyengén másoló producert.

Győzikéről sokat tudunk, és mégis ebben a szófolyamban rendet vágni, nos, ehhez Friderikuszt, Rónai Egont vagy Vámos Miklóst kellett volna behívni. Freud mester sem unatkozott volna. Amikor Győzike elmondta, hogy 1977 óta egy korty alkoholt sem ivott és fintorogva kóstolta meg a fehér bort, talán minden nézőnek az ugrott be, hogy néha talán nem ártott volna egy-két sör vagy néhány pohár bor, hogy kiengedje a gőzt, mert hát az is biztosan segít, hogy minden vasárnap templomba jár, sőt állítólag mér templomot is épít. A jó istennek viszont nincs annyi ideje, hogy egész nap Győzikével foglalkozzon. Ő viszont így ki-be jár a zárt osztályról és a plasztikai sebésznél. Ez a páros talán szokatlan, de nem Győzike életben, aki kétszer próbált öngyilkos lenni, de szerencséjére az sem sikerült, ahogy oly sok minden az életében. A plasztikai sebészt egyébként könnyebb megmagyarázni, hiszen hősünk állandó túlsúllyal küzd, s most készül hatodszor kés alá menni, egyébként is imádja az orvosát. Hogy aztán lelkesen, két pofára eszi a zsíros tepertőt, amit Hajdú gondosan előkészített egy tál kolbásszal, azon már meg sem lepődünk. Ja, ha szereti a plasztikai sebészt, akkor nincs gond. Hogy aztán Hajdú miért disznósággal várta Győzikét, az is megérne egy misét, de ez most nem az ő profiljáról szól.

Győzike gyerekkora elég változatos volt. Nyolcadikos koráig szegények voltak, egy melegítőben járt iskolába, amikor hazaért, az anyja vette fel és abban ment dolgozni. Így szól a legenda Győzike tolmácsolásában. Aztán apja kitalálta, hogy építési vállalkozó lesz és felépítette a Pólus Plázát. Hajdú még ekkor sem szólalt meg, hogy ne rugaszkodjunk el teljesen a valóságtól. Én ott voltam a Pólus Pláza megnyitóján, s emlékezetem szerint nem Gáspár úrat köszöntötték fővállakozóként, bár biztos volt ott  olyan fal, amit az ő emberei húztak fel. Győzikét senki és semmi nem akadályozta meg, hogy a családi legendáriumot tovább építse. E szerint elment egy színész stúdióba, ahová felvették, miután saját bevallása szerint a dagadt, hosszú hajú, ronda roma csávó hamisan elénekelte a Házibuli dalát. Ha Hajdú kérdezett volna, akkor talán megtudjuk, hogy nem vakok és süketek voltak a felvételiztetők, hanem jó kis tandíjat mértek hősünkre. Mindenesetre ez megerősítette Győzikét abban a gyerekkori álmában, hogy ő lesz a roma Michael Jackson és ahogy szerényen megjegyzi, ez sikerült is. Igaz, hangilag érzünk némi lemaradást, de ne legyünk kicsinyesek. Viszont valamit kétségtelenül tudott Győzike, mert napestig böngészte a hirdetéseket, hogyan lehetne sztár, aztán amikor Kunos Katinkát megpillantotta egy TV2 műsorban, azonnal a keresésére indult és meg is találta a nyóckerben. Katinka meg rögtön elhitte, hogy a Romantic együttesé a jövő. Ám Győzike nem érezte teljesnek a hangot, hangulatot, ezért a Moulin Rouge-ban még feltalálta Völgyi Zsuzsit. És ezután csak egyetlen lökésre volt szükség, hogy fellépjenek Lagzi Lajcsi akkoriban viruló Dáridójában. Ez 1999 április másodikán meg is történt és azután minden pénteken este ott énekeltek.

Győzike elbeszélése szerint volt olyan hétvége, hogy 18 haknin léptek fel és 2002-ben saját bevallása szerint már "a legnagyobbak voltunk". És megkereste az RTL is, s azóta ott van szerződésben. Győzike szerint el is szállt és azóta földet sem ért. Iagz, azért történt egy, s más, hogy csak a legdrámaibbat említsük, három éve a NAV lefoglalta mindenüket, a páncélszekrényt 106 millióval, amit  a lányainak tett félre. Ahogy ő fogalmaz, "tönkre tettek, megaláztak, lelki szegény lettem, visszajárok a zárt osztályra". Hajdú egyik ámulatból a másikba esett, még a szerepkörét is elfelejtette, így semmiről nem tudtunk meg semmit, ezek a három életre is elegendő történések elszálltak a stúdió homályában. Győzike zárta le azzal a fél mondattal, hogy három évig ültek rajta, most meg visszaadják. Hogy mivel vádolták, miért mentik fel, annak nézzünk utána, ha érteni szeretnénk Győzike regényét. Ha szeretjük a káoszt és azokat az órákat, amikor egy celeb elszabadul, akkor melegen ajánlom Hajdú Péter Összezárva című műsorát. Remekül fognak szórakozni.Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére