RSS Feed

2021 – jöhet a tavasz!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 02. 21. 17:10:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

2021 – jöhet a tavasz!

A 60-as évekbeli ©koda Felicia éppúgy kellemes kabrió volt, mint a Ford Mustang skalpolt változata. Ezutóbbi legendás sportkocsi üde állapotban akár 50 ezer dollárba is kerülhet. A cseh, vászontetős veterán félennyiből megúszható. Micsoda különbség!

Akit sem a négyhengeres ©koda veterán, sem a V8-as Ford remekmű nem hoz lázba, az félévszázaddal később is bőven bukkanhat gyönyörű - pár esztendős, avagy vadiúj - nyitott modellekre. Ilyen a két embernek komfortos robogást kínáló, 1,6, illetve 2,0 literes Mazda MX-5-ös (és annak Fiat változata). A koronavírus-járvány ellenére Európában és az USA-ban is rengeteg híve van a sportos-bájos kétajtós típusnak. A 2015-ben szalonokba került csinos, negyedik generációs japán roadstert Hirosimában gyártják. A 4 méternél kurtább karosszéria-hossz révén a nagyvárosi dzsungelben is kellemes partner lehet 2021-ben az örökifjú MX-5-ös. A 130 és 160 lovas orrmotorral választható szellős rakéta hatsebességes váltója zökkenőmentes suhanást garantál. Más világ, a németek 290 km/órás vágtázásra is képes luxus verdája. A középmotoros, 375 lóerős Porsche Boxster azt jelzi, hogy még rengeteg bőrt le lehet húzni a VW Bogár sportos rokonáról.

 A szélsebes germán roadster hátránya, hogy családi kirándulásra alkalmatlan. Hiszen kétüléses sportkocsiról van szó. Ám a nyitott Spydernek rengeteg előnye is van. Gyors, szép és garantáltan nem tömegjármű! Akinek félannyi zsebpénze van – takarékos – kabrióra, az lecsaphat a csinos, német-magyar Audi TT skalpolt változatára. Ott volt 2015 legklasszabb nóvumai között a dögös, kisszériás Alfa C4 Spider is. Sajna a mokány-vagány itáliai típusért közel 60 ezer €urót kellett összespórolni. Használtan, harmad ennyiért a mién lehet már. Ennyi pénzből persze az egykori Csehszlovákia és NDK tájain akár 1-2 darab veterán ©koda Felicia - netán Wartburg, Trabant - kabrióra is vevők lehetünk.   

Fotó: -a-
Lap tetejére