RSS Feed

Látványtér2021 kiállítás megmutatja a színházi élet legjavát

M. A. - 2021. 02. 21. 13:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Látványtér2021 kiállítás megmutatja a színházi élet legjavát

Látványtér 2021 címmel kiállítás nyílt a FUGA - Budapesti Építészeti Központban magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai műveiből. A tárlat március 5-ig látható, de online formában.

A kiállító művészek között van Antal Csaba, Bagossy Levente, Balázs Juli, Bartos Letícia, Bianca Imeldia Jeremias, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Cziegler Balázs, Erkel László Kentaur, Füzér Anni, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Márk, Kálmán Eszter, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kiss Beatrix, Kovács Andrea, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Orosz Klaudia, Rátkai Erzsébet, Szendrényi Éva, Szűcs Edit, Varjas Zsófi, Vereckei Rita és Zeke Edit.

 

Az alkotók által nevezett művek képet nyújtanak a magyar színházművészet elmúlt két évadának képző- és iparművészeti aspektusairól. A tárlat látvány-, díszlet- és jelmezterveket, előadásfotókat, makettfotókat, 3D-s grafikákat, videofelvételeket mutat be. A kiállítótérben minden alkotó anyaga egy-egy egységesen megtervezett felületen jelenik meg.

 

Egy alkotó munkájáról 5-6 fotó látható. A kiállítás teljes anyaga további fotókkal gazdagítva a elérhető ezen a honlapon. 

 

Továbbá a tárlaton versenyen kívül bemutatják a 2019-es Prágai Quadriennálé díjnyertes magyar kiállítását, a Végtelen dűne című alkotást, amely a legjobb kiállítás díját nyerte el az Országok és régiók szekcióban. A tárlat anyaga az alábbi linken érhető el. A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

 


Fotó: fugabudapest
Lap tetejére