RSS Feed

Borussia Mönchengladbach: irány Budapest!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 02. 19. 17:18:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Borussia Mönchengladbach: irány Budapest!

A 260 ezer lakosú, nyugat-németországi Mönchengladbach első osztályú labdarúgó csapata hamarosan ezer kilométert repülőzhet a magyar fővárosba. Hiszen február 24-én az északrajna-vesztfáliai focisták a Manchester Cityvel lépnek majd pályára. A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének a helyszíne a Puskás Aréna lesz!

A Manchester csapatát világszerte jobban ismerik a sportbarátok, mint a Bundesligában gurigázó német klubot. Lássuk, hát, hogy mit érdemes tudni, a legnépesebb, 18 millió lakosú germán tartományból hazánkba érkező teamről? Például azt, hogy hivatalos elnevezésűk, az alapítás évére utalva: Borussia VfL 1900 Mönchengladbach GmbH. Az sem mellékes, hogy a 19. játéknapon az FC Union Berlin 1:1-et játszott a gladbachi legényegylettel, akik odahaza aztán 1:2-re veszítettek a kölni srácok ellen. Vasárnap 0:0 a Wolfsburggal!

A tabellán a stabil hetedik helyet őrző - 121 éves múltra visszatekintő -  stoplis brigád 37:31-es aktuális gólaránya, persze sehol sincs az éllovas FC Bayern (56:28) teljesítményétől. Apropó toplista! A második legerősebb klub februárban is az RB Leipzig: sikereikben a Gulácsi-Szoboszlai magyar párosnak is főszerep jut 2021-ben. Az öreg motoros és az új fiú egyaránt lelkesen védenek, támadnak! Gólarányuk jelenleg 37:18. Vagyis Péter hálóját már másfél tucat alkalommal rezegtették meg az ellenfelek. De így is ő Közép-Európa egyik legjobb portása! A Bundesliga harmadik placcán a VfL Wolfsburg tanyázik 32 lőtt és 19 kapott góllal.

Fotó: -a-
Lap tetejére