RSS Feed

Csányi Sándor és Nagy Ervin sikerdarabja is érkezik online

M. A. - 2021. 02. 17. 17:00:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csányi Sándor és Nagy Ervin sikerdarabja is érkezik online

Régi, kedvenc sikerdarabját tűzte online műsorra a Radnóti Színház. Február 20-án online látható Térey János: Asztalizene című előadása, amit még 2007-ben mutattak be, Csányi Sándor és Nagy Ervin főszereplésével.

Egy télvégi estén kis társaság gyűlik össze a budai White Box nevű étteremben. Csupa fiatal, sikeres vagy kevésbé sikeres ember: barátok és ellenfelek, szeretők és megcsalt feleségek, törzsvendégek és váratlan látogatók. Egy feltörekvő ügyvédnő, egy megfáradt baleseti sebész, egy másodrangú operaénekesnő, egy meg nem értett díszlettervező, egy sikeres vállalkozó, egy családanya és egy magányos színikritikus.

 

Míg lent a városban zajlik az élet, autókat borogatnak és kukákat gyújtanak fel, addig a budai étteremben látszólag béke és egyetértés honol. Nem történik semmi említésre méltó: legfeljebb valaki megcsal valakit, valaki hazudik a barátjának, valakiről kiderül, hogy gyereket vár és valaki örökre szakít valakivel. A szarvasgomba, a kaviáros fügesaláta, a marinált lazac és a bélszín-carpaccio mellé legfeljebb csak egy kis borfolt kerül a damasztabroszra.

 

Térey János, költő a Nibelung-lakópark és a Kazamaták után ismét drámát írt, ám ez már egy vértelen, békés színmű lett, frivol és szatirikus korrajz a kétezres évek közepének Budapestjéről.

 

A Bagossy László által rendezett eladást szombaton este itt láthatja a közönség.

 

 

 


Fotó: Perjéssy Gábor / PORT.hu
Lap tetejére